Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

786     

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  12:30μμ-3μμ
ΚαρότοΚρεμμύδιΣέλινοΣκόρδο

Υλικά

1,5 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες

100 γρ. σάλτσα σόγιας

100 ml κρασί λευκό

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 καρότο κομμένο σε κυβάκια

1 κλωναράκι σέλινο λεπτοκομμένο

100 γρ. αμύγδαλα περασμένα ελαφρώς στο μπλέντερ για το γαρνίρισμα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε μαζί τη σάλτσα σόγιας, το κρασί, το σκόρδο και πιπέρι και τέλος το κρέας. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο προκειμένου να μαριναριστεί. Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε προσεκτικά τις φέτες από το ψαρονέφρι μέχρι να πάρουν χρώμα για 5 -10 λεπτά περίπου ανάλογα με το πάχος. Γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές. Ύστερα προσθέτουμε τη μαρινάδα που έχει μείνει στο μπολ μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο. Καπακώνουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά ώσπου να χυλώσει. Σερβίρουμε γαρνίροντας από πάνω με τα τριμμένα αμύγδαλα.