Μέτρια   Μερίδες : 16   05.00-10.00  

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.

Υλικά:

250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

250 γρ. αλεύρι τύπου 00

2 κ.σ. κουρκουμά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

300 γρ. νερό χλιαρό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κ.σ. δεντρολίβανο λεπτοκομμένο

1 κ.σ. αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 άλευρα μαζί με τη μαγιά και τον κουρκουμά. Σχηματίζουμε μια μικρή λακκουβίτσα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να έχουμε μία ωραία ζύμη. Στη συνέχεια,τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Ακολούθως, τη βγάζουμε από το μπολ, δουλεύουμε λίγο και προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Κόβουμε από το ενιαίο κομμάτι ζύμης, 16 κομμάτια, κάνουμε το σχήμα που θέλουμε και τα απλώνουμε επάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε πάλι για 1 ώρα να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο όπου σε μια γωνιά στο φούρνο έχουμε τοποθετήσει μία κατσαρόλα με νερό ζεστό ώστε να δημιουργείται υγρασία. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.

empty alt

Πατάτες ογκρατέν κλασική συνταγή

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Σάλτσα κοκτέιλ

Χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε ψάρι, γαρίδες και αστακό.
empty alt

Πράσινη σαλάτα με μύδια και σκορδαλιά

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.
empty alt

Ριζότο με αρακά και μέντα

Ενα πιάτο που προσφέρει την απίθανη γεύση του ριζότο σε συνδυασμό με τον αρακά.
empty alt

Τούρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι

Κακαό και πορτοκάλι ένας δυνατός συνδυασμός.
empty alt

Σοκολατένια μους

Εύκολη και γρήγορη σπιτική μους σοκολάτας για ένα τέλειο επιδόρπιο.
empty alt

Βακαλάος από την Ιταλία

Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.
empty alt

Ρολά από λαυράκι με ρόκα και γραβιέρα Κρήτης

Η γραβιέρα Κρήτης βρήκε επιτέλους ταίρι, τα λαυράκια. 
Back To Top