Μέτρια   Μερίδες : 10   15.01-18.30  

Μια διαφορετική γευστική πρόταση για το ψωμί.

Υλικά:

400 γρ. αλεύρι μαλακό

200 γρ. γάλα πλήρες ή νερό

25 γρ. μαγιά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

Για τη γαρνιτούρα

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελιές πράσινες κομμένες σε φετούλες

20 ντοματίνια κομμένα στη μέση

Λίγο ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μία λακκούβα και ρίχνουμε μέσα το γάλα με τη μαγιά και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Μόλις γίνει μια ομοιόμορφη μάζα, βγάζουμε από τη λεκάνη και τοποθετούμε τη ζύμη πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα, τη βάζουμε σε μία λεκάνη και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα και να φουσκώσει. Τη βγάζουμε ύστερα από τη λεκάνη και την πλάθουμε σε ρολό, το οποίο το κόβουμε σε 10 ομοιόμορφα κομμάτια. Πλάθουμε τα κομμάτια σε λωρίδες ίδιου μεγέθους και τα γαρνίρουμε από πάνω με τις ελιές και τα ντοματίνια εναλλάξ. Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν για 45 λεπτά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200° για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

empty alt

Κρεατόπιτα

Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Φακές με κάρυ

Πανεύκολο, γευστικό και χορταστικό πιάτο.
empty alt

Σουβλάκια με σολομό και καρπούζι

Όσο απίθανος συνδυασμός, τόσο ταιριαστός και ιδανικός.
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς και πεπεροντσίνο

Μια μακαρονάδα απευθείας από τη θάλασσα!
empty alt

Bucatini με γαρίδες, κολοκυθάκια και φιστίκι

Μία εναλλακτική πρόταση για συνταγή ζυμαρικών όπου συνδυάζονται τέλεια τα θαλασσινά μαζί με λαχανικά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Σουφλέ πατάτας με άρωμα ανατολής

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 
empty alt

Αλμυροί λουκουμάδες

Λαχταριστοί αλμυροί λουκουμάδες με ελιές και λιαστή ντομάτα.
empty alt

Γεμιστο μοσχαράκι με λάχανο και μανιτάρια

Μια πανδαισία γεύσεων, υλικών και αρωμάτων σε ένα πιάτο.
Back To Top