Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.

Υλικά:

½ κιλό ρέβες καθαρισμένες και κομμένες σε καρεδάκια

½ κιλό ντομάτες ώριμες

½ κιλό σπανάκι, τα φύλλα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κ.γ. πάπρικα

1 πρέζα ζάχαρη

4 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε τις ντομάτες  και τις βάζουμε σε ένα μπολ με καυτό νερό για μισό λεπτό και αμέσως μετά σε παγωμένο. Έτσι είναι πιο εύκολο να τις ξεφλουδίσουμε. Μετά τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ρέβες μαζί με τις ντομάτες και την πάπρικα και λίγο νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες και να μαλακώσουν οι ρέβες. Ύστερα προσθέτουμε το σπανάκι, τη ζάχαρη, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 3-4 λεπτά ώστε να μαλακώσει το σπανάκι. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.

empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Λαζάνια al pesto

Ενα γευστικό πιάτο που κλέβει πάντα την παράσταση.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Fusilli με πράσινη σάλτσα από ανθότυρο και αρακά

Συνοδέψτε τα fusili με τα πιο νόστιμα υλικά: ανθότυρο, τοματίνια, κεφαλοτύρι...
empty alt

Σαλάτα κάπαρη

Ενα πιάτο "μπαλαντέρ" που εκτός απο σαλάτα μπορεί να γίνει γαρνιτούρα στο ψάρι.
empty alt

Ριζότο με μπύρα και σπεκ

Ριζότο με μεθυστική γεύση από μπύρα.
Back To Top