Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η γεύση της άνοιξης σε ένα ριζότο γεμάτο χρώμα και άρωμα.

Υλικά:

350 γρ. ρύζι

300 γρ. φράουλες λίγο ώριμες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. βούτυρο

1 ποτήρι λευκό κρασί

100 γρ. κρέμα γάλακτος

18 γαρίδες

1 λίτρο ζωμό ψαριού ή λαχανικών

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Λίγο αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει διάφανο. Ύστερα ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το τοστάρουμε για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτουμε 100 γρ. φράουλες, το λευκό κρασί και 10 γαρίδες χοντροκομμένες. Τις υπόλοιπες 8 γαρίδες τις σοτάρουμε ολόκληρες με λίγο λάδι, κονιάκ, αλάτι και πιπέρι και τις κρατάμε στη ζέστη. Σε μία άλλη κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Δύο λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο ρίχνουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. φράουλες. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με την παρμεζάνα, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο, τοποθετούμε 2 γαρίδες ολόκληρες σε κάθε άτομο και 2 – 3 σταγόνες από reduction από βαλσάμικο ξύδι.

empty alt

Αγκινάρες γιαχνί

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.
empty alt

Ριζότο με φράουλες

Τα ετερόνυμα έλκονται και στο πιάτο!
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Μιλφέιγ με κάστανα και μανιτάρια

Μανιτάρια και κάστανα μαζί με πυκνή μπεσαμέλ σε ένα τρομερό γευστικό συνδυασμό. 
empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Γκρατέν με λαχανικά

Θρεπτικά λαχανικά, μπρόκολο, σέλινο, φινόκιο, καρότα συνδυάζονται αρμονικά.
empty alt

Spaghetti με λεμόνι

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.
empty alt

Πέννες με pesto από φυστίκι

Μια συνταγή... pesto και έγινε.
Back To Top