Ριζότο με κολοκυθάκια και τα λουλούδια τους

971     

Ριζότο με κολοκυθάκια και τα λουλούδια τους

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  3μμ-6:30μμ
Ζωμός λαχανικώνΚολοκύθιΛευκό κρασίΜαϊντανόςΠαρμεζάνα

Υλικά

400 γρ. ρύζι

5 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

20 – 25 λουλούδια

50 γρ. ελαιόλαδο και 100 γρ. για να τηγανίσουμε τα κολοκυθάκια

1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο

½ ποτήρι λευκό κρασί

150 γ. παρμεζάνα τριμμένη

100 γρ. τυρί φιλαδέλφια

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κρατάμε στη ζέστη. Παίρνουμε τα λουλούδια και τα βάζουμε στο ίδιο τηγάνι, προσθέτοντας το σκόρδο και σκεπάζουμε για 2 – 3 λεπτά έως ότου να μαραθούν. Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να πιουν το νερό (5 λεπτά περίπου). Σε ένα άλλο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε πολύ καλά. Ύστερα ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το τοστάρουμε για 3 – 4 λεπτά. Ρίχνουμε τα μισά λουλούδια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Αφού έχουμε ρίξει όλο το ζωμό, ελέγχουμε τη γεύση για αλάτι και πιπέρι. Λίγα λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα υπόλοιπα λουλούδια. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε, δένοντας με την παρμεζάνα και το φιλαδέλφια. Το σκεπάζουμε για 2 – 3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.