Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το ριζότο που θα "γράψει" την δική του ιστορία στον ουρανίσκο σας.

Υλικά:

400 γρ. ρύζι

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες (το μελάνι τους το κρατάμε ξεχωριστά)

100 γρ. ελαιόλαδο

80 γρ. βούτυρο

1 λίτρο ζωμό ψαριού

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο

50 γρ. τοματοπολτό

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 πεπεροντσίνο

Οδηγίες:

Κόβουμε τις σουπιές σε λωρίδες. Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πεπεροντσίνο και τα τσιγαρίζουμε. Ύστερα ρίχνουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε να πιουν τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί και ρίχνουμε το τοματοπολτό, το μελάνι από τις σουπιές και βάζουμε 3 – 4 κουταλιές από το ζωμό που βράζει σε μία άλλη κατσαρόλα. Βράζουμε τις σουπιές για 20 λεπτά. Ελέγχουμε στη συνέχεια τη γεύση για αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει γεύση από τις σουπιές και ξεκινάμε να ρίχνουμε το ζωμό κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε, δένοντας με το υπόλοιπο βούτυρο. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε.

empty alt

Βακαλάος από την Ιταλία

Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.
empty alt

Μους σελινόριζας

Σελινόριζα με κρέμα γάλακτος και μοσχοκάρυδο στο μίξερ.
empty alt

Μπιφτέκια λαχανικών

Μπιφτέκια λαχανικών: μια άλλη πρόταση για τα λαχανικά - ο συνδυασμός υλικών που απογειώνει την γεύση τους.
empty alt

Πέννες με κολοκύθια και καραβίδες

Μια γευστική γρήγορη και εύκολη λύση για ένα ωραίο μεσημεριανό με πρωταγωνιστές τις πέννες, το μπρόκολο και τις καραβίδες.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κινόα

Μία εναλλακτική πρόταση για γεμιστές ντομάτες.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Ντάκος burger

Ενα μπέργκερ αλλιώτικό με τα πιο ταπεινά υλικά και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
Back To Top