Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Άκρως καλοκαιρινό, δροσερό και νόστιμο.

Υλικά:

350 γρ. ρύζι

½ κιλό πεπόνι πορτοκαλί κομμένο τετραγωνάκια

1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών

50 γρ. ελαιόλαδο

1 εσαλότ ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

50 γρ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το εσαλότ. Ύστερα ρίχνουμε μέσα το ρύζι και 300 γρ. πεπόνι. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Σε μία άλλη κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Τέσσερα λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, ρίχνουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. πεπόνι. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρουμε με το φρέσκο βασιλικό.

empty alt

Το δικό μας croque-monsieur

Η κλασική συνταγή πρωινού πειραγμένη και προσαρμοσμένη στα γούστα μας.
empty alt

Σάλτσα Chimichurri

Μυρωδάτη και καταπράσινη σάλτσα!
empty alt

Κρέμα από κάσιους

Πεντανόστιμη κρέμα από κάσιους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα, σως για σαλάτες, σάλτσα για ζυμαρικά κ.ά.
empty alt

Λαζάνια με σπανάκι

Ένα πλήρες πιάτο για κάθε μέρα που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο με πατάτες

Πιο κλασική γεύση από το κοτόπουλο με τις πατάτες, δεν υπάρχει!
empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες με πανσέτα και γραβιέρα

Η μελιτζάνα γεμίζει με πανσέτα και ο ουρανίσκος ξετρελαίνεται!
empty alt

Ψάρι γλώσσα με διάφορα λαχανικά

Τα λαχανικά συνάντησαν τη θάλάσσα ή η θάλασσα τα λαχανικά;
Back To Top