Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.

Υλικά:

250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

250 γρ. χοιρινό κιμά

4 αυγά

2 ασπράδια

1 μαρούλι

250 ml γάλα

20 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι από ρύζι

1 σκελίδα σκόρδο

4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. φλέικς καλαμποκιού

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το μαρούλι και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε τα 2 αυγά ολόκληρα μαζί με το ρυζάλευρο, το γάλα, μία πρέζα αλάτι και με αυτό το μείγμα κάνουμε μία μεγάλη κρέπα. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους 2 κιμάδες, προσθέτουμε τα άλλα 2 αυγά, το τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε επάνω στον πάγκο αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε πάνω την κρέπα. Απλώνουμε τη γέμιση με το κρέας, από πάνω το μαρούλι και δίνουμε ένα σχήμα από ρολό. Κλείνουμε ρολάροντας και το πασπαλίζουμε με τα 2 ασπράδια. Το περνάμε ύστερα από το φλέικς καλαμποκιού. Ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα στους 200 βαθμούς.

empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Spaghetti με σάλτσα pomodoro και κεφτεδάκια

Πλούσια και χορταστική μακαρονάδα, αγαπημένη από μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Σαλάτα με ζυμαρικά

Ενα πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει ως σαλάτα αλλά και ώς κυρίως.
empty alt

Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο

Αυτή η σαλάτα μπορεί να είναι και η λύση για όσους θέλουν ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Μοσχάρι με ελιές

Τολμήστε αυτόν τον συνδυασμό και το αποτέλεσμα αναμφίβολα θα σας δικαιώσει. 
empty alt

Ριζότο με ρόδι

Ένα πιάτο γρήγορο, γλυκό και ξεχωριστό στη γεύση και το χρώμα.
empty alt

Καρμπονάρα με αυγό

Καρμπονάρα με αυγό. Δηλαδή, αυθεντική, σε αυστηρή ιταλική "γραμμή" - αλλά υπέροχη γεύση.
empty alt

Φοκάτσια jenovese

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
Back To Top