Μέτρια   Μερίδες : 12   12.31-15.00  

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 

Υλικά:

300 γρ. ρύζι carnaroli

250 γρ. ντομάτα κον κασέ

30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

3 αυγά

250 γρ. φρυγανιά τριμμένη

250 γρ. τυρί μοτσαρέλα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

150 γρ. προσούτο κομμένο σε κομματάκια

100 γρ. λευκό κρασί

Θυμάρι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ½ λίτρο νερό και ρίχνουμε και το ρύζι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 16-18 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα 2 αυγά μαζί με την παρμεζάνα, τα ρίχνουμε για λίγο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και απλώνουμε ύστερα όλο το μείγμα σε μία πιατέλα να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε ύστερα τον κιμά και το προσούτο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν σε δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια ρυζιού και τα γεμίζουμε με τη μοτσαρέλα και το μείγμα με τον κιμά. Περνάμε τις ρυζοκροκέτες από το αυγό χτυπημένο και ύστερα από τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 5 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

empty alt

Affogato Cioccolato

Affocato ciocolato ή ο θρίαμβος της σοκολάτας και της γευστικής απόλαυσης.
empty alt

Φοκάτσια

Το ιταλικό ψωμί με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Spaghettoni με θαλασσινά

Εντυπωσικές παπαρδέλες με θαλασσινά και ξεχωριστή γεύση για κυρίως πιάτο.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Κροκέτα κοτόπουλο

Η διαφορετική γεύση του κοτόπουλου αναδυκνύεται με αυτή τη συνταγή
empty alt

Μοσχαράκι με τσίλι και σκόρδο

Πλούσια γεύση και εξαιρετική επιλογή για ψήσιμο στα κάρβουνα.
empty alt

Σαλάτα με τόνο, μύρτιλα και βαλεριάνα

Ένα δροσερό πιάτο που ανοίγει την όρεξη για περαιτέρω γεύσεις.
empty alt

Ψάρια με σταφίδα και βασιλικό

Ποιος είπε ότι η  σταφίδα ταιριάζει μόνο στο κέικ;
Back To Top