Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Τα φρούτα μπαίνουν στο τραπέζι για να δώσουν γεύση στη σαλάτα σας.

Υλικά:

1 λόλο ρόσο

1 τροκαντέρο

1 μήλο κόκκινο

1 μήλο πράσινο

1 αχλάδι κίτρινο (κάιζερ)

1 κ.σ. σταφίδα ξανθή

4 φέτες ψωμί μπαγκέτας

200 γρ. τυρί καμαμπέρ ή μπρι

30 γρ. φιστίκια αιγίνης καβουρδισμένα

2 κ.σ. ξύδι μήλο

1 κ.σ. τζιν

8 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμό από ½ λεμόνι

Οδηγίες:

Πλένουμε τις σαλάτες και τις κόβουμε με το χέρι. Βάζουμε τις σταφίδες μέσα σε νερό χλιαρό να μαλακώσουν. Παίρνουμε το ψωμί, το περνάμε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Κόβουμε το καμαμπέρ σε κομμάτια. Παίρνουμε τα φρούτα μαζί με τη φλοίδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες περνώντας τα με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Με τα υπόλοιπα υλικά κάνουμε μία βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα μπολ το ξύδι, το τζιν και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα λαχανικά και τα φρούτα και ρίχνουμε τη βινεγκρέτ. Το απλώνουμε σε ένα πιάτο, από πάνω ρίχνουμε τα κομμάτια από το τυρί και δίπλα βάζουμε το ψωμί.

empty alt

Crostata με μαρμελάδα

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.
empty alt

Αμάρανθος και κινόα με ξηρούς καρπούς και λαχανικά

Ένα πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία.
empty alt

Βακαλάος κατσαρόλας (Από την χώρα των Βάσκων)

Απο΄τη χώρα των βάσκων στο πιάτο σας.
empty alt

Κέικ με μανταρίνια

Αρωματικό κέικ, τέλειο για το πρωινό σας.
empty alt

Καναπεδάκια με αχλάδι και γκοργκονζόλα

Να πως τα αχλάδια παίρνουν την θέση του ορεκτικού στο τραπέζι σας.
empty alt

«Sexy» κοτόπουλο

Ποτέ το κοτόπουλο δε σκανδάλιζε τόσο σε γεύση! 
empty alt

Μακαρόνια με πατάτες και μαϊντανό

Ένα πιάτο ζυμαρικών εύκολο, οικονομικό και πεντανόστιμο. 
empty alt

Χταπόδι με μέλι και κρόκο κοζάνης

Μια διαφορετική πρόταση του χταποδιού για ένα ξεχωριστό ορεκτικό που μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως αν συνοδευτεί με ζυμαρικά.
Back To Top