Σαλάτα με σύκα, φέτα, προσούτο και πεπόνι

203     

Σαλάτα με σύκα, φέτα, προσούτο και πεπόνι

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  3μμ-6:30μμ
ΕλαιόλαδοΚρεμμύδιΜουστάρδαΞύδι από μήλοΠιπέρι

Υλικά

1 πεπόνι μικρό

8 σύκα μαύρα

300 γρ. σαλάτα πράσινη ανάμεικτη (ρόκα, μάσα, λόλο ρόσο, τροκαντέρο, φριζέ)

200 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια

100 γρ. προσούτο di Parma λεπτοκομμένο

Για τη βινεγκρέτ

1 κρεμμύδι κόκκινο

1 κ.σ. καυτερή μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. ξύδι από μήλο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Πλένουμε τα σύκα και τα κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα ανάλογα το μέγεθός τους. Κόβουμε το πεπόνι σε κυβάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το ξύδι από μήλο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για να κάνουμε τη βινεγκρέτ. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σαλάτα, το πεπόνι και τα σύκα. Ρίχνουμε από πάνω τη βινεγκρέτ. Σερβίρουμε με τη φέτα από πάνω και το προσούτο.