Μέτρια   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.

Υλικά:

4 ροδάκινα κίτρινα

400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες

10 τοματίνια

Σαλάτα πράσινη ανάμεικτη (ρόκα, μάσα, λόλο ρόσο, τροκαντέρο, φριζέ)

50 γρ. αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα

1 κ.σ. σουσάμι

Χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει, κάνουμε ένα μικρό σταυρό στο κάτω μέρος από τα ροδάκινα και τα βουτάμε μέσα για 10 δευτερόλεπτα. Τα βγάζουμε και τα βουτάμε σε παγωμένο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός. Ύστερα βγάζουμε τη φλοίδα τους και τα κόβουμε σε φέτες. Τα ανακατεύουμε με τις γαρίδες, τα τοματίνια, και την ανάμεικτη σαλάτα. Με τα υπόλοιπα υλικά κάνουμε μία βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τη ρίχνουμε από πάνω. Γαρνίρουμε με το μαϊντανό, το σουσάμι και τα αμύγδαλα φιλέ.

empty alt

Ταρτάρ από αβοκάντο, παντζάρι και πατάτες

Πατάτες, σχοινόπρασο, παντζάρι, αβοκάντο... Ετερόκλιτες γεύσεις σε μια. 
empty alt

Σαλάτα με σύκα, φέτα, προσούτο και πεπόνι

Σύκα και πεπόνι σε αρμονία με προσούτο και τυρί.
empty alt

Spaghettoni με funghi porcini

Τα μανιτάρια θα εκτοξεύσουν τη γεύση σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Πατάτες ογκρατέν κλασική συνταγή

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Φωλιές του έρωτα από κανταϊφι με παγωτό καϊμάκι

Η απόλαυση φωλιάζει σε ένα γλυκό με κανταϊφι και παγωτό.
empty alt

Πάστα φλώρα με αμύγδαλα

Αλλη μια παραλλαγή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού μπορεί να γίνει το επιδόρπιο ενός γεύματος ή απλώς να συνοδεύσει τον καφέ σας.
empty alt

Κρεμ μπρουλέ

Το δημοφιλές γλυκό που πάντα εντυπωσιάζει
Back To Top