Σαλάτα με πεπόνι και μοτσαρέλα

247     

Σαλάτα με πεπόνι και μοτσαρέλα

Βαθμός Δυσκολίας
  1
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  3μμ-6:30μμ
ΚρεμμύδιΛευκό κρασίΛόλο ρόσοΜένταΜοτσαρέλα

Υλικά

2 πεπόνια

150 γρ. λευκό port

100 γρ. λευκό κρασί

χυμό από ½ λεμόνι

10 φύλλα μέντα

300 γρ. μίνι mozzarella

100 γρ. σαλάμι

150 γρ. σαλάτα ανάμεικτη (ρόκα, μάσα, λόλο ρόσο, τροκαντέρο, φριζέ)

1 κρεμμύδι κόκκινο

1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Παίρνουμε τα πεπόνια, τα κάνουμε μπαλάκια και τα μαρινάρουμε μέσα σε ένα μπολ με το port, το λευκό κρασί και τη μέντα για μία ημέρα. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε μέσα την ανάμεικτη σαλάτα και ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες. Έχουμε σουρώσει τα μπαλάκια πεπόνι από τη μαρινάτα και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα. Ύστερα προσθέτουμε τη mozzarella και το σαλάμι κομμένο σε ροδέλες. Κάνουμε μία βινεγκρέτ βάζοντας σε ένα μπολ και ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και τη ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα μας.