Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η απόλυτη αρμονία τυριού, αλλαντικού και φρούτου σε μια σαλάτα.

Υλικά:

2 πεπόνια

150 γρ. λευκό port

100 γρ. λευκό κρασί

χυμό από ½ λεμόνι

10 φύλλα μέντα

300 γρ. μίνι mozzarella

100 γρ. σαλάμι

150 γρ. σαλάτα ανάμεικτη (ρόκα, μάσα, λόλο ρόσο, τροκαντέρο, φριζέ)

1 κρεμμύδι κόκκινο

1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε τα πεπόνια, τα κάνουμε μπαλάκια και τα μαρινάρουμε μέσα σε ένα μπολ με το port, το λευκό κρασί και τη μέντα για μία ημέρα. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε μέσα την ανάμεικτη σαλάτα και ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες. Έχουμε σουρώσει τα μπαλάκια πεπόνι από τη μαρινάτα και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα. Ύστερα προσθέτουμε τη mozzarella και το σαλάμι κομμένο σε ροδέλες. Κάνουμε μία βινεγκρέτ βάζοντας σε ένα μπολ και ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και τη ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα μας.

empty alt

Ταρτάρ από αβοκάντο, παντζάρι και πατάτες

Πατάτες, σχοινόπρασο, παντζάρι, αβοκάντο... Ετερόκλιτες γεύσεις σε μια. 
empty alt

Σαλάτα με σύκα, φέτα, προσούτο και πεπόνι

Σύκα και πεπόνι σε αρμονία με προσούτο και τυρί.
empty alt

Spaghettoni με funghi porcini

Τα μανιτάρια θα εκτοξεύσουν τη γεύση σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Πατάτες ογκρατέν κλασική συνταγή

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Φωλιές του έρωτα από κανταϊφι με παγωτό καϊμάκι

Η απόλαυση φωλιάζει σε ένα γλυκό με κανταϊφι και παγωτό.
empty alt

Πάστα φλώρα με αμύγδαλα

Αλλη μια παραλλαγή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού μπορεί να γίνει το επιδόρπιο ενός γεύματος ή απλώς να συνοδεύσει τον καφέ σας.
empty alt

Κρεμ μπρουλέ

Το δημοφιλές γλυκό που πάντα εντυπωσιάζει
Back To Top