Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μια διαφορετική πρόταση για το δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό ορεκτικό.

Υλικά:

2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες

6 κ.σ. ελαιόλαδο

50 ml ξύδι από κόκκινο κρασί

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

½ κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

½ αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί τις φέτες μελιτζάνας, τις λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να σκουρύνουν. Τις γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές. Ύστερα τις βγάζουμε από το ταψί και κόβουμε τις ροδέλες στα τέσσερα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο, το κύμινο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε μέσα τις ζεστές μελιτζάνες να τραβήξουν τα αρώματα και βάζουμε το μπολ με τη σαλάτα στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες. Ύστερα βγάζουμε από το ψυγείο, προσθέτουμε το αγγούρι και τις ντομάτες και ρίχνουμε από πάνω το γιαούρτι. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με λίγα φρέσκα φύλλα μαϊντανό.

empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
empty alt

Πέννες με βότκα

Πέννες με βότκα ή Ιταλία-Ρωσία στο ίδιο… τραπέζι!
empty alt

Ρολό κιμά με γαλοπούλα και σπανάκι

Βράστε το σπανάκι και το ρολάρουμε πάνω σε ζουμερές φέτες γαλοπούλας.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Φιλέτο με πιπέρι πράσινο

Μια πρωτότυπη συνταγή με πιπέρια που δίνουν μια ιδιαίτερη σπιρτάδα στο κρέας.
empty alt

Castellane με λουκάνικα

Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.
empty alt

Μπισκότα με άρωμα λεμόνι

Δώστε άρωμα και άφθονη γεύση στα μπισκότα σας.
empty alt

Κρεμ μπρουλέ

Το δημοφιλές γλυκό που πάντα εντυπωσιάζει
Back To Top