Πικάντικη σάλτσα

112     

Πικάντικη σάλτσα

Βαθμός Δυσκολίας
  1
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  6:30μμ-9μμ
ΑβοκάντοΆνηθοςΓαρίδεςΛευκό κρασίΜαϊντανός

Υλικά

1 αβοκάντο, περίπου 200 γραμμ.

1/2 μικρό πεπόνι (ή 1 μάνγκο ή 1 φλιτζ. σταφύλια ή και όλα μαζί σε ανάλογη ποσότητα!)

200 γραμμ. βρασμένες και καθαρισμένες μικρές γαρίδες

φύλλα μαρουλιού

1/2 ματσάκι άνηθος (ή μαϊντανός), ψιλοκομμένος

Για τη σος:

3 κ.σ. ξίδι από άσπρο κρασί

Αλάτι & πιπέρι

πάπρικα

4 κ.σ. λάδι

1-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

Χτυπήστε το λάδι με το ξύδι και όσο αλατοπίπερο και πάπρικα θέλετε, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ανακατέψτε μέσα την κρέμα γάλακτος. Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε τη σάρκα του σε λεπτές φέτες. Αναμείξτε το αμέσως με τη σος για να μη μαυρίσει. Αφαιρέστε τα σπόρια από το πεπόνι και βγάλτε μικρές μπαλίτσες με το ειδικό εργαλείο. Ανακατέψτε τις με το αβοκάντο (αν βάλετε μάνγκο, κόψτε το σε κύβους). Προσθέστε τις γαρίδες και βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για 15΄. Στρώστε τα φύλλα μαρουλιού σε δύο μικρά μπολ και σερβίρετε πάνω τους τη σαλάτα, πασπαλισμένη με τον άνηθο.