Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Οι ταπεινές σαρδέλες σε μια υπέροχη συνταγή για ένα ωραίο ορεκτικό.

Υλικά:

200 γρ. σαρδέλα

1 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

12 γρ. κρόκο αυγού παστεριωμένο

Αλεύρι για το πανάρισμα

4 γρ. φρυγανιά

8 γρ. ασπράδι αυγού παστεριωμένο

1 γρ. πιπέρι

180 γρ edam Γερμανίας 40% λιπαρά

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τη σαρδέλα από το κεντρικό κόκκαλο προσέχοντας να μη μας διαλυθεί και να μη κόψουμε την ουρά. Την ξεπλένουμε και τη βάζουμε σε μια σχάρα να στραγγίξει. Σε μια μπασίνα βάζουμε το μαϊντανό, τον κρόκο και το ασπράδι αυγού, το edam, το πιπέρι και την φρυγανιά και πλάθουμε ώστε να γίνουν μια ζύμη. Πλάθουμε σε μπαστουνάκια διαμέτρου 5 χιλιοστών περίπου και μήκος όσο είναι η κάθε σαρδέλα. Αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες και τοποθετούμε μέσα το μπαστουνάκι τυριού. Κλείνουμε με μια άλλη σαρδέλα, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά στους 180°C.

empty alt

Mug cake αλμυρό με γεύση πίτσας

Γίνεται κέικ μέσα σε φλιντζάνια; Φυσικά ιδού η ευκαιρία.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Πίτα με ταχίνι

Ενα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας ή να γίνει ορεκτικό.
empty alt

Αρνί με σάλτσα από σκόρδο

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς

Τα εκλεκτά όστρακα μπορούν να απογειώσουν ένα κλασικό σπαγγέτι.
empty alt

Μελιτζάνες με κουκουνάρι και σταφίδες

Ορεκτικό με την γεύση του συνδυασμού κουκουναριών και σταφίδας.
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Σουβλάκια από σεϊτάν

Είστε vegan; Τα σουβλάκια από σεϊτάν θα γίνουν το αγαπημένο σας ορεκτικό!
Back To Top