Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μια διαφορετική συνταγή για τις σαρδέλες που μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο.

Υλικά:

600 γρ. σαρδέλα μεγάλη καθαρισμένη και ανοιχτή σαν φιλέτο

600 γρ. άσπρο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες

200 γρ. λευκό κρασί

1 κ. γλυκού ζάχαρη

40 γρ. κουκουνάρι

40 γρ. σταφίδα μουσκεμένη σε νερό

3 κ. σούπας ελαιόλαδο

Αλεύρι όσο χρειάζεται

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Οδηγίες:

Περνάμε τις σαρδέλες στο αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Τις αφήνουμε ύστερα σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε πολύ χαμηλή φωτιά, να μην πάρουν χρώμα αλλά να μαλακώσουν, για μισή ώρα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι και το λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί και αλατίζουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα πήλινο ή γυάλινο σκεύος βάζουμε μία στρώση σαρδέλες, μία στρώση κρεμμύδι, από πάνω ρίχνουμε λίγο σταφίδα και λίγο κουκουνάρι και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αφήνουμε εκτός ψυγείου για 24 ώρες ώστε να μαριναριστούν.

empty alt

Pesto alla Siciliana

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπρουσκέτες, σάντουιτς, βάση για πίτσα και σε σαλάτες.
empty alt

Μακαρόνια με άρωμα από θάλασσα

Αρωματική μακαρονάδα με γαύρο και αυγοτάραχο.
empty alt

Castellane με λουκάνικα

Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.
empty alt

Κρουασανάκια γεμιστά με μελιτζάνα

Δοκιμάστε να φτιάξετε αλμυρά κρουασανάκια με μελιτζάνα για ένα διαφορετικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με πεπεροντσίνο

Εύκολη συνταγή με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.
empty alt

Τα πουγκάκια της αγάπης

Κλείστε σε φωλιές φύλλου κρούστας μια χούφτα μανιτάρια.
Back To Top