Σέλινο του κηπουρού

145     

Σέλινο του κηπουρού

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  5πμ-10πμ
ΒασιλικόςΕλαιόλαδοΖυμαρικάΚαρότοΚολοκύθι

Υλικά

360 γρ. σέλινο (μακαρόνια)

1 μελιτζάνα

1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κίτρινη

2 μεσαία κολοκύθια

2 μέτρια καρότα

1 πράσο

200 γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

1 πεπεροντσίνο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Φρέσκα φύλλα βασιλικού

100 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Παίρνουμε τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε τετραγωνάκια, την αλατίζουμε και την ξεπλένουμε. Στη συνέχεια παίρνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά (τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τα καρότα και το πράσο) και τα κόβουμε julien. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τα βάζουμε στην άκρη και σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το πεπεροντσίνο και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ύστερα βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 2 μείγματα μαζί και ανακατεύουμε καλά. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε καλά να δέσουν όλα μαζί. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.