Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Εύκολη και γρήγορη σπιτική μους σοκολάτας για ένα τέλειο επιδόρπιο.

Υλικά:

120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένες σε κομμάτια

120 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένες σε κομμάτια

250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί

100 γρ. γάλα πλήρες

2 φύλλα ζελατίνης

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και βάζουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνας. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και πριν ανέβει πολύ η θερμοκρασία, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια από τις δύο σοκολάτες και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, προθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά ώστε να μη χαθεί ο όγκος. Ρίχνουμε την κρέμα στα φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά για 3-4 ώρες ώστε να πήξει καλά. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με λίγη σαντιγί.

empty alt

Βακαλάος από την Ιταλία

Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.
empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
empty alt

Φιλέτο τόνου με κρύα «πεπερονάδα»

Αυτή η επιλογή ξεφεύγει από τις συνηθισμένες συνταγές του τόνου.
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Οι αγαπημένες γαρίδες δένουν υπέροχα με τις πιπεριές και τα ζυμαρικά που προτιμάτε.
empty alt

Ριζότο με μελάνι από σουπιά

Το ριζότο που θα "γράψει" την δική του ιστορία στον ουρανίσκο σας.
empty alt

Κοτόπουλο τηγανητό με ανανά

Εξωτική γεύση με κοτόπουλο και ανανά.
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
Back To Top