Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Εντυπωσιακό και διαφορετικό πιάτο με υπέροχη γεύση.

Υλικά:

1 κιλό σολομό φιλεταρισμένο

Για τη μαρινάτα

200 γρ. ελαιόλαδο

3 γρ. πιπέρι κόκκους

3 γρ. πιπέρι ροζ

5 γρ. αλάτι

1 φύλλο δάφνη

2 κλωναράκια άνηθο

2 κλωναράκια θυμάρι

3 γρ. μαραθόσπορο

3 γρ. γλυκάνισο

Φλοίδα και χυμό από 1 ½ λεμόνι

Για το πανάρισμα

150 γρ. φρυγανιά

50 γρ. πούδρα αμυγδάλου

1 κ. σούπας μαϊντανό τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα γλυκιά

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε τη μαρινάτα: Σε ένα πυρέξ βάζουμε το ελαιόλαδο, όλα τα μυρωδικά, το χυμό και τη φλοίδα λεμονιού. Ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα το σολομό. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Σε ένα μπολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το πανάρισμα, ανακατεύουμε καλά και κρατάμε στην άκρη. Βγάζουμε το σολομό από το ψυγείο και τον αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Περνάμε από σίτα τη μαρινάτα και την προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά για το πανάρισμα. Ανακατεύουμε καλά, βάζουμε τα φιλέτα σολομό σε ένα πυρέξ και τα σκεπάζουμε με το μείγμα. Βάζουμε στο φούρνο στους 160° για 10 λεπτά και ύστερα ανάβουμε το γκριλ στους 230° για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει από πάνω. Σερβίρουμε ζεστό.

empty alt

Πάστα φλώρα με αμύγδαλα

Αλλη μια παραλλαγή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού μπορεί να γίνει το επιδόρπιο ενός γεύματος ή απλώς να συνοδεύσει τον καφέ σας.
empty alt

Τα πουγκάκια της αγάπης

Κλείστε σε φωλιές φύλλου κρούστας μια χούφτα μανιτάρια.
empty alt

Ρολάκια κοτόπουλου

Γεμιστά ρολάκια κοτόπουλο με μπέικον και λαχανικά. Δεν αντιστέκεσαι με τίποτα!
empty alt

Σαλάτα με κριθάρι και λαχανικά

Σαλάτα χορταστική και απολύτως γευστική και υγιεινή.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Σπανάκι με ρύζι οκγρατέν

Ιδανική και πεντανόστιμη συνταγή για να εντάξεις το σπανάκι στη διατροφή σου.
empty alt

Λουκουμάδες με κρεμμύδι και κολοκύθι

Ένα οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Βακαλάος κατσαρόλας (Από την χώρα των Βάσκων)

Απο΄τη χώρα των βάσκων στο πιάτο σας.
Back To Top