Σούπα από όσπρια

112     

Σούπα από όσπρια

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  12:30μμ-3μμ
ΡεβίθιαΦασόλια

Υλικά

50 γρ. ρεβίθια

50 γρ. φασόλια

50 γρ. φακές

100 γρ. κρεμμύδι ξερό

Ελαιόλαδο

100 γρ. ντομάτα κομμένη σε κομματάκια

2 κλωνάρια σέλινο λεπτοκομμένο

1 πιπεριά καυτερή λεπτοκομμένη

Ζωμό λαχανικών όσο χρειάζεται

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Αφήνουμε για ένα βράδυ τα όσπρια μέσα σε νερό να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και την πιπεριά. Προσθέτουμε ύστερα τις ντομάτες και στη συνέχεια τα όσπρια που έχουμε σουρώσει. Σκεπάζουμε με νερό, προσθέτουμε 2 κύβους ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 1 με 1 ½ ώρα περίπου μέχρι να είναι έτοιμα. Σερβίρουμε με φέτες από ψημένο μαύρο ψωμί με λίγο ελαιόλαδο.