Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Υπέροχη καροτόσουπα με λεπτή γεύση και πλούσια υφή.

Υλικά:

500 γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες

30 γρ. βούτυρο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 πράσα κομμένα σε ροδέλες

1 μικρό τζίντζερ

Χυμό από ½ λάιμ

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. γιαούρτι

1 κύβο ζωμό λαχανικών

1 πρέζα ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το σκόρδο και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε αλάτι, τα καρότα, τη ζάχαρη, το ζωμό και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε τη σούπα να βράσει ξεσκέπαστη για 20-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και την περνάμε λίγη λίγη στο μπλέντερ. Βάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
empty alt

Κεφτεδάκια από μορταδέλα και ξηρούς καρπούς

Ένα ιδιαίτερο και οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Φοκάτσια jenovese

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Λαβράκια με άγρια μανιτάρια

Αν ψάχνετε να βγάλετε λαβράκι, αυτή η συνταγή είναι για εσάς! 
empty alt

Τιμπάλ μελιτζάνας

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Ριζότο με σαμπάνια και σολομό

Γεύση μεθυστική και ξεχωριστή σε ένα ριζότο που τολμά να συνδυάσει τη σαμπάνια με το σολομό.
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
Back To Top