Spaghetti με αντζούγια, ελιές και ντοματίνια κονφί

159     

Spaghetti με αντζούγια, ελιές και ντοματίνια κονφί

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  12:30μμ-3μμ
ΑντζούγιαΕλιέςΝτοματίνιαΣκόρδοΣπαγγέτι

Υλικά

360 γρ. spaghetti χωρίς γλουτένη

200 γρ. αντσούγια φιλέτο

50 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι

200 γρ.ντοματίνια

1 κ.γ. ρίγανη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. mix αρωματικών (δεντρολίβανο, θυμάρι, μαντζουράνα)

1 κ.γ. ζάχαρη

30 γρ. πελτέ ντομάτας

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Κάνουμε αρχικά τα ντοματίνια κονφί. Τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε επάνω τα μυρωδικά, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι, πιπέρι, μία σκελίδα σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 130 βαθμούς για 1 ώρα. Παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μία σκελίδα σκόρδο. Μόλις ξεκινήσει να τσιγαρίζεται το σκόρδο ρίχνουμε την αντζούγια και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά και κρατάμε στην άκρη. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με την αντζούγια. Ανακατεύουμε καλά, αν είναι πολύ στεγνά ρίχνουμε δύο κουταλιές από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια. Τέλος προσθέτουμε τα ντοματίνια κονφί και τις ελιές. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.