Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Μία μακαρονάδα που θα σας εκπλήξει με τη γεύση και τη νοστιμιά της.

Υλικά:

360 γρ. μακαρόνια gluten free

200 γρ. αντσούγια φιλέτο

50 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι

200 γρ.ντοματίνια

1 κ.γ. ρίγανη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. mix αρωματικών (δεντρολίβανο, θυμάρι, μαντζουράνα)

1 κ.γ. ζάχαρη

30 γρ. πελτέ ντομάτας

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Κάνουμε αρχικά τα ντοματίνια κονφί. Τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε επάνω τα μυρωδικά, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι, πιπέρι, μία σκελίδα σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 130 βαθμούς για 1 ώρα. Παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μία σκελίδα σκόρδο. Μόλις ξεκινήσει να τσιγαρίζεται το σκόρδο ρίχνουμε την αντζούγια και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά και κρατάμε στην άκρη. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με την αντζούγια. Ανακατεύουμε καλά, αν είναι πολύ στεγνά ρίχνουμε δύο κουταλιές από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια. Τέλος προσθέτουμε τα ντοματίνια κονφί και τις ελιές. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

empty alt

Χοιρινό με κάστανα

Ιδανική και απολαυστική συνταγή για γιορτινά τραπέζια. 
empty alt

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι

Μια βόλτα από το μανάβη και φρέσκα φρούτα κατευθείαν στο πιάτο σας.
empty alt

Τραγανές γαρίδες

Ίσως ο πιο απολαυστικός μεζές για να συνοδεύσετε το κρασί ή τη μπύρα σας.
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
empty alt

Φιογκάκια με ανθότυρο, μελιτζάνα και κολοκύθια

Δέστε τον πιο τέλειο φιόγκο της κουζίνας μαζί με κολοκυθάκια και μελιτζάνα.
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό

Το κοτόπουλο στην πιο ωραία και γευστική εκδοχή του.
empty alt

Bucatini με γαρίδες, κολοκυθάκια και φιστίκι

Μία εναλλακτική πρόταση για συνταγή ζυμαρικών όπου συνδυάζονται τέλεια τα θαλασσινά μαζί με λαχανικά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Ριζότο με λεμόνι και θυμάρι

Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο. 
Back To Top