Spaghetti με θαλασσινά

282     

Spaghetti με θαλασσινά

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  12:30μμ-3μμ
ΒασιλικόςΕλαιόλαδοΕλιέςΚουκουνάριΛευκό κρασί

Υλικά

500 γρ. spaghetti gluten free

600 γρ. θαλασσινά (στρείδια, μύδια, γυαλιστερές)

5 ντοματίνια

100 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι

40 γρ. λευκό κρασί

100 ml ελαιόλαδο

180 γρ. φύλλα βασιλικό

10 γρ. κουκουνάρι

2 σκελίδες σκόρδο

20 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Φτιάχνουμε το pesto. Χτυπάμε στο μίξερ το βασιλικό μαζί με μία σκελίδα σκόρδο, λίγο αλάτι και το κουκουνάρι. Προσθέτουμε ελαιόλαδο όσο χρειάζεται για να γίνει μία κρέμα και στο τέλος το τυρί τριμμένο. Κρατάμε στην άκρη. Πλένουμε καλά τα θαλασσινά και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μία σκελίδα σκόρδο, τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα και τις ελιές και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσουν άλλα 5 λεπτά. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα θαλασσινά. Τα σοτάρουμε, κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και τελειώνουμε με 2 κ.σ. pesto από πάνω.