Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Τα μακαρόνια με την ακαταμάχητη γεύση απλών αλλά λαχταριστών υλικών.

Υλικά

400 γρ. spaghetti (ή bucatini)

100 γρ. παντσέτα

10 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. πεκορίνο τριμμένο

πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

1 πιπεριά καυτερή

400 γρ. σάλτσα ντομάτας

1 ποτήρι λευκό κρασί

 

Οδηγίες

Παίρνουμε την παντσέτα και την κόβουμε λωρίδες. Τη βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το πεπεροντσίνο. Τσιγαρίζουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει διάφανο και τραγανό και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε τη ντομάτα και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 15 – 20 λεπτά ώσπου να δέσει. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και δένουμε με το πεκορίνο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. * Αν θέλουμε, τη στιγμή που τσιγαρίζουμε την παντσέτα, προσθέτουμε ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
empty alt

Παπαρδέλες με ραγού από αρνί

Εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο για τους λάτρεις της μακαρονάδας.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και καλαμάρια

Και θαλασσινά και ζυμαρικά σε ένα!
empty alt

Fusilli με πράσινη σάλτσα από ανθότυρο και αρακά

Συνοδέψτε τα fusili με τα πιο νόστιμα υλικά: ανθότυρο, τοματίνια, κεφαλοτύρι...
empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Βακαλάος κατσαρόλας (Από την χώρα των Βάσκων)

Απο΄τη χώρα των βάσκων στο πιάτο σας.
empty alt

Σαλάτα με καλαμπόκι

Σαλάτα με πλούσια θαλασσινή γεύση και δροσερά λαχανικά.
empty alt

Romantic Kiss

Ο ρομαντισμός περνάει από το κουταλάκι του γλυκού.
Back To Top