Μέτρια   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Κλείστε σε φωλιές φύλλου κρούστας μια χούφτα μανιτάρια.

Υλικά:

500 γραμμ. φύλλο κρούστας

Για τη γέμιση:

500 γραμμ. μανιτάρια πλευρώτους, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια

400 γραμμ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

100 γραμμ. μπέικον

2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 μέτρια μελιτζάνα, ψιλοκομμένη

Αλάτι

πιπέρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Σοτάρετε τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε λίγο λάδι. Αλατοπιπερώστε. Σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρετε το μπέικον με τη μελιτζάνα και προσθέστε τα στα μανιτάρια, μαζί με τον μαϊντανό. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Απλώστε πάνω στο τραπέζι τα φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ελαφρά ανά τέσσερα, και με τη βοήθεια ενός πιάτου του γλυκού, κόψτε τα σε σχήμα δίσκου. Βάλτε στο κέντρο κάθε δίσκου από μια κουταλιά γέμιση και κλείστε το φύλλο όπως ένα πουγκί και στερεώστε το με οδοντογλυφίδες. Ψήστε τα πουγκιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC. Σερβίρετε τα πουγκιά σε πιάτα πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

empty alt

Spaghetti με θαλασσινά

Πανεύκολη μακαρονάδα με άρωμα θάλασσας.
empty alt

Χοιρινό με μανιτάρια

Απρόσμενοι συνδυασμοί υλικών δημιουργούν ένα εξωτικό πιάτο.
empty alt

Φαχίτας

Διάσημο ισπανικό πιάτο που πήρε τη θέση της στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Χταπόδι με μέλι και κρόκο κοζάνης

Μια διαφορετική πρόταση του χταποδιού για ένα ξεχωριστό ορεκτικό που μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως αν συνοδευτεί με ζυμαρικά.
empty alt

Κρέμα Patisieé

Ένα γλύκισμα που τρώγεται με το κουτάλι - το μεγάλο!.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα και καλαμάρια

Μια διαφορετική μακαρονάδα με την συνδρομή των καλαμαριών
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό

Το κοτόπουλο στην πιο ωραία και γευστική εκδοχή του.
empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
Back To Top