Μέτρια   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Κλείστε σε φωλιές φύλλου κρούστας μια χούφτα μανιτάρια.

Υλικά:

500 γραμμ. φύλλο κρούστας

Για τη γέμιση:

500 γραμμ. μανιτάρια πλευρώτους, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια

400 γραμμ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

100 γραμμ. μπέικον

2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 μέτρια μελιτζάνα, ψιλοκομμένη

Αλάτι

πιπέρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Σοτάρετε τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε λίγο λάδι. Αλατοπιπερώστε. Σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρετε το μπέικον με τη μελιτζάνα και προσθέστε τα στα μανιτάρια, μαζί με τον μαϊντανό. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Απλώστε πάνω στο τραπέζι τα φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ελαφρά ανά τέσσερα, και με τη βοήθεια ενός πιάτου του γλυκού, κόψτε τα σε σχήμα δίσκου. Βάλτε στο κέντρο κάθε δίσκου από μια κουταλιά γέμιση και κλείστε το φύλλο όπως ένα πουγκί και στερεώστε το με οδοντογλυφίδες. Ψήστε τα πουγκιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC. Σερβίρετε τα πουγκιά σε πιάτα πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

empty alt

Μπακαλιάρος με πράσα

Ο μπακαλιάρος πιο νόστιμος από ποτέ!
empty alt

Μπακαλιάρος με κρασί

Το αγαπημένο ψάρι σε μια ακόμη γευστική πρόταση.
empty alt

Χρωματιστά ζελεδάκια φρούτων

Αυτά τα ζελεδάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
empty alt

Σάλτσα με πιπεριές

Για όσους έχουν λατρεία με τις πιπεριές αξίζει να τη φτιάξουν και να τη δοκιμάσουν!
empty alt

Κοτόπουλο με διάφορα λαχανικά και μπύρα

Ίσως από τους πιο ταιριαστούς συνδυασμούς το κοτόπουλο στο τηγάνι σβησμένο με μπύρα μαζί με πολύχρωμες πιπεριές. 
empty alt

Μους από μέλι και ρόδι

Ελαφριά, φρέσκια και δροσερή μους, ιδανική να την προσφέρετε μετά από πλούσιο γεύμα.
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

«Παντρεμένα» φιλετάκια σολομού

Ο σολομός παντρεμένος ή μη, είναι ιδανικός με παρμεζάνα, σος και λογιών μυρωδικά.
Back To Top