Tagliolini με porcini και γαρίδες

142     

Tagliolini με porcini και γαρίδες

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  3
Ώρα μαγειρέματος
  3μμ-6:30μμ
TagliolilniΔεντρολίβανοΕλαιόλαδοΖυμαρικάΚρέμα γάλακτος

Υλικά

300 γρ. tagliolini

50 γρ. porcini (ξερά μανιτάρια) (τα μουσκεύουμε σε νερό να μαλακώσουν)

16 γαρίδες καθαρισμένες

100 γρ. σάλτσα ντομάτα

100 γρ. φρέσκια ντομάτα κομμένη καρέ

100 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. κονιάκ

2 κλωνάρια δεντρολίβανο

50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

50 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη σάλτσα ντομάτα και το δεντρολίβανο και αφήνουμε να ρεντουίρει για περίπου 8 λεπτά. Ύστερα ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τη ντομάτα καρέ και αφήνουμε 5 – 6 λεπτά περίπου να πάρουν βράση. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, όσο χρειάζεται. Βγάζουμε από τη σάλτσα τα κλωνάρια δεντρολίβανο. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα tagliolini, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά ώστε να δέσει η σάλτσα με τα μακαρόνια και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω λίγο φρέσκο μαϊντανό.