Tagliolini Portovenere

155     

Tagliolini Portovenere

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  3
Ώρα μαγειρέματος
  9μμ-5πμ
TagliolilniΓαρίδεςΕλαιόλαδοΖυμαρικάΜαϊντανός

Υλικά

400 γρ. tagliolini μαύρο

50 γρ. ρόκα χοντροκομμένη

20 γαρίδες καθαρισμένες

150 γρ. ντομάτα καρέ

100 γρ. κρέμα γάλακτος

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

50 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

40 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και το μαϊντανό και τσιγαρίζουμε. Ύστερα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρόκα. Αφήνουμε να βράσουν 3- 4 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και την ντομάτα καρέ και τα αφήνουμε για 4 – 5 λεπτά ;ώστε να ζεσταθούν οι γαρίδες. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, όσο χρειάζεται. Βράζουμε τα tagliolini σε μία μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά ώστε να δέσουν όλα μαζί. Σερβίρουμε ρίχνοντας τον ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.