Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Φρούτα της θάλασσας σε απόλυτη αρμονία, με τα πάντα αγαπημένα μακαρόνια.

Υλικά: 

400 γρ. spaghetti

1 αστακός μικρός

20 μύδια

20 χτένια

10 κιδώνια

8 γαρίδες καθαρισμένες

50 γρ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

15 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (5γρ. χρησιμοποιούμε στην αρχή και 10 γρ. στο τέλος)

1 πεπεροντσίνο

50 γρ. λευκό κρασί

50 γρ. ντομάτα καρέ

100 γρ. σάλτσα ντομάτας

100 γρ. τοματίνια κονφί

1 λίτρο μπισκ (ζωμός θαλασσινών)

40 γρ. κρέμα γάλακτος

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2 γρ. ρίγανη

3 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο

Οδηγίες: 

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αφήνουμε να αρωματιστεί, προσέχοντας να μη κάψει το σκόρδο και πικρίσει. Προσθέτουμε το πεπεροντσίνο και το μαϊντανό. Σπάμε τον αστακό κάθετα στη μέση και τον βάζουμε στην κατσαρόλα απ’τη μεριά της ψίχας. Προσθέτουμε τα οστρακοειδή και αφήνουμε να σοταριστούν για 2 – 3 λεπτά. Βγάζουμε τον αστακό από την κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τη ντομάτα καρέ, τη σάλτσα ντομάτας και 250 γρ. μπισκ. (όταν ανοίξουν τα μύδια, τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα. Αν δεν ανοίξουν τα πετάμε και δεν τα τρώμε). Αφήνουμε το ζωμό να πάρει βρασμό και προσθέτουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντας συνεχώς για να μη κολλήσουν  προσέχοντας πάντα το νερό να είναι σε σημείο βρασμού. Μόλις εξατμιστεί ο ζωμός προσθέτουμε άλλα 150 γρ. και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να βράσουν τα μακαρόνια (8 – 10 λεπτά). Τέσσερα λεπτά πριν βράσουν, προσθέτουμε τις γαρίδες και την ψίχα αστακού. Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος.

empty alt

Ποπ κορν με σοκολάτα και καρύδα

Απίθανα ποπ κορν με σοκολάτα και καρύδα. Θα τα λατρέψουν όλοι!
empty alt

Ριζότο με τόνο και wasabi

Γεύση από Ιαπωνία δια μέσω Ιταλίας σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Γεμιστο μοσχαράκι με λάχανο και μανιτάρια

Μια πανδαισία γεύσεων, υλικών και αρωμάτων σε ένα πιάτο.
empty alt

Πάστα φλώρα με ελαιόλαδο κρέμα από μήλο και φυστίκι

Η γλυκιά μας πάστα φλώρα μέσα σε φορμάκια.
empty alt

Angel cake χωρίς ζάχαρη με λεμόνι

Βγάζουμε τη ζάχαρη αλλά έμεινε η ίδια γλύκα.
empty alt

Spaghettoni με θαλασσινά

Εντυπωσικές παπαρδέλες με θαλασσινά και ξεχωριστή γεύση για κυρίως πιάτο.
empty alt

Πικάντικη σούπα με κολοκύθα

Ακαταμάχητη γεύση για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Παστίτσιο με κοτόπουλο

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
Back To Top