Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Αυτό το επιδόρπιο βρίσκεται σε πολλές κουζίνες του κόσμου σε πολλές εκδοχές αφού αποτελεί παντα μια λαχταριστή λύση για γλυκό.

Υλικά:

2 μήλα καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε φέτες

25 γρ. ζάχαρη άχνη

1 αυγό

75 γρ. φαρίνα

100 ml γάλα

15 γρ. βούτυρο λιωμένο

½ κουταλάκι υγρή βανίλια

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες:

Πασπαλίζουμε τις φέτες μήλου με την άχνη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την υπόλοιπη άχνη μέσα σε ένα μπολ. Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το αυγό μαζί με το γάλα αφού τα έχουμε χτυπήσει. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και παίρνουμε μία μία τις φέτες μήλου, τις βουτάμε στο μείγμα και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε μαζί με παγωτό.

empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
empty alt

Μπακαλιάρος ψητός

Ένας άξιος εκπρόσωπος της θάλασσας στο πιάτο σας με τα... κρεμμυδάκια. 
empty alt

Κρέμα από ρεβίθια και τραγανό σπεκ

Απαλή και γεμάτη κρέμα από ρεβίθια, συνοδευμένη με τραγανό σπεκ. Ένα όμορφο χορταστικό πιάτο στο τραπέζι σας.
empty alt

Πάστα φλώρα με αμύγδαλα

Αλλη μια παραλλαγή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού μπορεί να γίνει το επιδόρπιο ενός γεύματος ή απλώς να συνοδεύσει τον καφέ σας.
empty alt

Πικάντικη σούπα με κολοκύθα

Ακαταμάχητη γεύση για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Ριζότο alla carbonara

Αυτή η συνταγή είναι για τους φανατικούς της ιταλικής κουζίνας. 
empty alt

Καλαμάρι γεμιστό με καρότο και σάλτσα από αρακά

Απογειώστε τη γεύση ανακατεύοντας υλικά όλων των λογιών.
Back To Top