Μέτρια   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απογειώσετε τα καρότα, το μήλο και τον ανανά.

Υλικά:

100γρ. καρότα βρασμένα και τριμμένα

150 γρ. αλεύρι

150 γρ. ρυζάλευρο

150 γρ. φρουκτόζη

2 κ.γ. κανέλα τριμμένη

100 γρ. καλαμποκέλαιο

50 γρ. πουρέ από μήλο

5 ασπράδια αυγού

25 γρ. καρυδόψιχα

25 γρ. καρύδα τριμμένη

50 γρ. ανανά χωρίς ζάχαρη κομμένο τετραγωνάκια (κονσέρβα)

1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ

1 στικ βανίλια

Για το γλάσο

150 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια light

80 γρ. ζάχαρη άχνη

Χυμό από ½ λεμόνι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 άλευρα μαζί με τη φρουκτόζη, το μπέκιν και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια, το ελαιόλαδο, τον πουρέ από μήλο και την ψίχα από τη βανίλια. Μέσα σε αυτό το μείγμα που έχει γίνει σαν κρέμα προσθέτουμε το προηγούμενο μείγμα που είναι στεγνό και ανακατεύουμε σιγά σιγά. Τέλος προσθέτουμε τα καρότα, την καρύδα, τον ανανά και την καρυδόψιχα. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε μία τουρτιέρα διαμέτρου 30 εκ. αφού έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει στους 180 βαθμούς για 30 – 45 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν βάλουμε το γλάσο.

Για το γλάσο χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μία κρέμα και με αυτήν γλασάρουμε την τούρτα.

empty alt

Αυγό σοκολατένιο

Σοκολατένιο πασχαλινό αυγό! Όλοι τρελαίνονται, γι'αυτό προσπαθήστε να το φτιάξετε στο σπίτι!
empty alt

Λουκουμάδες με κρεμμύδι και κολοκύθι

Ένα οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Fettuccine Alfredo

Το όνομά της το χρωστάει στο διάσημο Ιταλό μάγειρα Alfredo di Lello που δημιούργησε την γνωστή σάλτα το 1920.
empty alt

Βιδάκια με γαρίδες και μπρόκολο

Νόστιμη πρόταση για ένα διαφορετικό και απλό πιάτο.
empty alt

Γλυκό κάστανο

Γλυκό κάστανο: ένα εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού για να τους εκπλήξετε όλους.
empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Πάστα φλώρα με ελαιόλαδο κρέμα από μήλο και φυστίκι

Η γλυκιά μας πάστα φλώρα μέσα σε φορμάκια.
empty alt

Μπακαλιάρος με κρασί

Το αγαπημένο ψάρι σε μια ακόμη γευστική πρόταση.
Back To Top