Tramezzini

191     

Tramezzini

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  6
Ώρα μαγειρέματος
  3μμ-6:30μμ
ΑρακάςΒούτυροΕλαιόλαδοΚάπαρηΚρέμα γάλακτος

Υλικά

10 φέτες ψωμί για τοστ

200 γρ. μαρούλι

4 σαρδέλες αλμυρές ή αντσούγιες

1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο

30 γρ. κάπαρη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. σολομό καπνιστό

40 γρ. βούτυρο

50 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη

1 κ.γ. κύμινο

200 γρ. πατάτες βρασμένες

100 γρ. αρακά βρασμένο

100 γρ. μαγιονέζα

400 γρ. σπανάκι βρασμένο

2 κ.γ. μουστάρδα

Οδηγίες

Για την πρώτη γέμιση

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το μαρούλι λεπτοκομμένο μαζί με το κρεμμύδι, τις αντσούγιες και την κάπαρη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει 20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και περνάμε στο μπλέντερ να γίνει κρέμα.

Για τη δεύτερη γέμιση

Περνάμε στο μπλέντερ το σολομό μαζί με το κύμινο, ανακατεύουμε και το βούτυρο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε.

Για την τρίτη γέμιση

Περνάμε στο μίξερ τις πατάτες και τον αρακά, ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα και αλατοπιπερώνουμε.

Για την τέταρτη γέμιση

Περνάμε στο μίξερ το σπανάκι μαζί με τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε όλες τις κρέμες στο ψυγείο να γίνουν πιο πηχτές.

Απλώνουμε τις φέτες από το ψωμί του τοστ και βάζουμε επάνω εναλλάξ τις κρέμες όπως ένα club sandwich. Φτιάχνουμε δύο πύργους. Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.