Μέτρια   Μερίδες : 2   12.31-15.00  

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!

Υλικά:

1 τσιπούρα

1 ½ κιλό αλάτι χοντρό

1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Παίρνουμε την τσιπούρα, την καθαρίζουμε και της βάζουμε μέσα στην κοιλιά 2 φέτες πορτοκάλι, 1 κλωνάρι δεντρολίβανο και 1 σκελίδα σκόρδο. Παίρνουμε ένα τηγάνι, απλώνουμε στον πάτο μία στρώση από αλάτι 1 εκ.. Τοποθετούμε από πάνω το ψάρι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο αλάτι. Ψήνουμε στο φούνρο στους 220 βαθμούς για μισή ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να γίνει χλιαρό και χτυπάμε να τσακιστεί η κρούστα αλατιού, καθαρίζουμε από το αλάτι και βάζουμε από πάνω λίγο ωμό ελαιόλαδο.

empty alt

Τούρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι

Κακαό και πορτοκάλι ένας δυνατός συνδυασμός.
empty alt

Πανφόρτε σοκολάτας

Αγαπημένο ιταλικό κέικ με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα. 
empty alt

Μπουγάτσα

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα με λαχταριστή κρέμα. 
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Σάλτσα Chimichurri

Μυρωδάτη και καταπράσινη σάλτσα!
empty alt

Γαριδοπίλαφο

Οι γαρίδες μαζί με το κάρυ και το ρύζι συνδυάζονται μοναδικά.
empty alt

Μπάρες δημητριακών με μπανάνα

Εξαιρετική επιλογή για γρήγορο σνακ χωρίς ζάχαρη. Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μπανάνα με βρώμη.
Back To Top