Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

173     

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  2
Ώρα μαγειρέματος
  12:30μμ-3μμ
ΑλάτιΔεντρολίβανοΠορτοκάλιΣκόρδο

Υλικά

1 τσιπούρα

1 ½ κιλό αλάτι χοντρό

1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Οδηγίες

Παίρνουμε την τσιπούρα, την καθαρίζουμε και της βάζουμε μέσα στην κοιλιά 2 φέτες πορτοκάλι, 1 κλωνάρι δεντρολίβανο και 1 σκελίδα σκόρδο. Παίρνουμε ένα τηγάνι, απλώνουμε στον πάτο μία στρώση από αλάτι 1 εκ.. Τοποθετούμε από πάνω το ψάρι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο αλάτι. Ψήνουμε στο φούνρο στους 220 βαθμούς για μισή ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να γίνει χλιαρό και χτυπάμε να τσακιστεί η κρούστα αλατιού, καθαρίζουμε από το αλάτι και βάζουμε από πάνω λίγο ωμό ελαιόλαδο.