Βελουτέ από αρακά

131     

Βελουτέ από αρακά

Βαθμός Δυσκολίας
  1
Μερίδες
  2
Ώρα μαγειρέματος
  12:30μμ-3μμ
ΑρακάςΕλαιόλαδοΖωμός λαχανικώνΚρεμμύδιΠεπεροντσίνο

Υλικά

250 γρ. αρακά ξερό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πεπεροντσίνο

Οδηγίες

Μουσκεύουμε τον αρακά από το προηγούμενο βράδυ. Σουρώνουμε και σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον αρακά, τσιγαρίζουμε 2-3 λεπτά και σκεπάζουμε με το ζωμό. Αφήνουμε να βράσει 1 ώρα μέχρι να χυλώσουν. Περνάμε στο μίξερ, ελέγχουμε από αλάτι και σερβίρουμε με πεπεροντσίνο και λίγο ωμό ελαιόλαδο