Μέτρια   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Το μπρόκολο σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.

Υλικά:

450 γρ. μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια

1 πράσο λεπτοκομμένο

400 γρ. πατάτες κομμένες τετραγωνάκια

30 γρ. βούτυρο

700 γρ. ζωμό λαχανικών

2 κλωνάρια θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το πράσο, τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά, να μην πάρει χρώμα, προσθέτουμε το μπρόκολο και τις πατάτες και τα τσιγαρίζουμε για λίγο να πάρουν γεύση. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το ζωμό και το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 30-35 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε τη σούπα με ένα bimer. Κρατάμε ξεχωριστά στην άκρη ένα κομμάτι μπρόκολο για το γαρνίρισμα. Σερβίρουμε με κρουτόν και λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Πέννες με ραγού μοσχαράκι και μελιτζάνες

Ένα ολοκληρωμένο γεύμα με απλά υλικά από τη κουζίνα σας. 
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
empty alt

Crumble με φράουλες και βατόμουρα

Φροντίστε να έχετε φράουλες και βατόμουρα και θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Angel cake χωρίς ζάχαρη με λεμόνι

Βγάζουμε τη ζάχαρη αλλά έμεινε η ίδια γλύκα.
empty alt

Μοσχάρι με ελιές

Τολμήστε αυτόν τον συνδυασμό και το αποτέλεσμα αναμφίβολα θα σας δικαιώσει. 
empty alt

Γεμιστο μοσχαράκι με λάχανο και μανιτάρια

Μια πανδαισία γεύσεων, υλικών και αρωμάτων σε ένα πιάτο.
Back To Top