Βοδινό κρέας κατσαρόλας με φασόλια και μπύρα

162     

Βοδινό κρέας κατσαρόλας με φασόλια και μπύρα

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  3μμ-6:30μμ
ΑλεύριΔάφνηΚρεμμύδιΜανιτάριαΜπύρα

Υλικά

½ κιλό βοδινό κρέας κομμένο σε κυβάκια

2 κ.σ. αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με μία πρέζα αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

200 γρ. κρεμμύδια κοκκάρια

400 γρ. ζωμό βοδινό

375 γρ. μπύρα μαύρη

2 φύλλα δάφνη

1 κλωνάρι θυμάρι

850 γρ. φασόλια κόκκινα βρασμένα και σουρωμένα

200 γρ. μανιτάρια μικρά Champignon

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Αλευρώνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο από όλες τις μεριές. Βγάζουμε το κρέας ύστερα από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε μέσα πάλι το κρέας. Τα αφήνουμε όλα μαζί να τσιγαριστούν για 5 λεπτά και ρίχνουμε ύστερα το ζωμό, τη μπύρα και όλα τα μυρωδικά. Μόλις ξεκινήσει να βράζει χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και καπακώνουμε. Αφήνουμε να βράσει για 2 ώρες. Στη μιάμιση ώρα έχουμε προσθέσει τα φασόλια και τα μανιτάρια. Είναι έτοιμο μόλις πήξει.