Το γνώριζες ότι μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν τα πάντα στην κατάψυξη, μαγειρεμένα ή μη, ώστε να έχεις πάντα αποθέματα στην κουζίνα σου και να ελαχιστοποιήσεις τη σπατάλη τροφίμων που δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις εγκαίρως; Ακολουθεί μια λίστα με δέκα μόνο από τις τροφές που αντέχουν σε πολύ […]

Το γνώριζες ότι μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν τα πάντα στην κατάψυξη, μαγειρεμένα ή μη, ώστε να έχεις πάντα αποθέματα στην κουζίνα σου και να ελαχιστοποιήσεις τη σπατάλη τροφίμων που δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις εγκαίρως; Ακολουθεί μια λίστα με δέκα μόνο από τις τροφές που αντέχουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Μπανάνες: Ξεφλούδισέ τις, κόψε τις σε φέτες και βάλε τις στην κατάψυξη, σε ένα σακουλάκι ασφαλείας ή ένα ταψάκι, για να τις χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις σε σμούθι, χυμούς και γλυκά.

Βούτυρο: Είτε βρεις σε προσφορά πάνω από μία συσκευασίες είτε απλά σε βολεύει να στοκάρεις, τοποθέτησε στην κατάψυξη τα κουτιά που δεν σκοπεύεις να καταναλώσεις αμέσως.

Ξύσμα πορτοκαλιού/λεμονιού: Αν σου περισσεύουν πολλά λεμόνια/πορτοκάλια, στύψε τα για να φτιάξεις μια συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα/λεμονάδα και αποθήκευσε το ξύσμα τους στην κατάψυξη, για να το χρησιμοποιήσεις μεταγενέστερα π.χ. σε γλυκά αλλά και μαρινάδες.

Σταφύλια: Η έκπληξη; Μπορείς να διατηρήσεις τις ρώγες τους στην κατάψυξη, ώστε να τις καταναλώσεις οποιαδήποτε στιγμή σαν ένα παγωμένο σνακ ή αντί για παγάκια σε ένα ποτό ή κρασί!

Ψωμί: Κόψε το σε φέτες και αποθήκευσέ το άφοβα στην κατάψυξη. Όταν πρόκειται να το καταναλώσεις, άφησέ το προηγουμένως στη συντήρηση να ξεπαγώσει ή ψήσε το σε μια φρυγανιέρα.

Τριμμένο τυρί: Για να μην κολλήσει σε μεγάλους σβόλους, μπορείς να το απλώσεις αρχικά σε ένα ταψάκι, πάνω σε λαδόκολλα, και στη συνέχεια, αφού παγώσει, να το βάλεις σε ένα σακουλάκι.

Χούμους: Απλά το βάζεις μαζί με τη συσκευασία του στην κατάψυξη και όταν το βγάλεις, θα είναι σαν καινούριο!

Πάστα ντομάτας: Συνήθως οι μεγαλύτερες συσκευασίες συμφέρουν, αλλά η ντομάτα αλλοιώνεται γρήγορα. Μοίρασε λοιπόν το περιεχόμενό τους σε μικρότερα δοχεία και διατήρησέ τα στην κατάψυξη, βγάζοντας στη συντήρηση ένα τη φορά.

Αβοκάντο: Λιώσε το με λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ για να μη μαυρίσει, βάλε το μείγμα σε ένα σακουλάκι και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη.

Σχεδόν όλα τα λαχανικά: Βασική προϋπόθεση προτού τα καταψύξεις, να τα καθαρίσεις και να τα μαγειρέψεις ή να τα ζεματίσεις. Μετά, τα διατηρείς στην κατάψυξη σε τάπερ ή σακουλάκια ασφαλείας.

empty alt

Έτσι δεν θα πετάς ποτέ τις (υπερ)ώριμες μπανάνες

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

5 κανόνες για να βρεις το ποτό σου

Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με […]
empty alt

Πώς θα δώσουμε σε όλα τα σπιτικά cupcakes το ίδιο μέγεθος;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ με ποιον τρόπο οι επαγγελματίες καταφέρνουν να παρασκευάσουν μπισκότα, cupcakes και μάφιν στο ίδιο μέγεθος, ξανά και ξανά; Δεν είναι θέμα μαγείας, ούτε καν απαιτεί χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.
empty alt

Ένας οδηγός για να αναδεικνύεις κάθε γεύση στην κουζίνα σου

Η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Sybil Kapoor εξηγεί πώς θα εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός πιάτου, μέσα από κοινές πρακτικές όπως το ντρέσινγκ και η μείξη υλικών.
empty alt

Κόκκινες τηγανητές ντομάτες – με άφθονο λιωμένο τυρί

Τι να πούμε για αυτό το πιάτο. Συνδυάζει τα αρώματα του καλοκαιριού έχοντας για πρωταγωνίστριά του την ντομάτα (εδώ χρησιμοποιούμε μικρές ολόκληρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποια ποικιλία από ντοματίνια θες), αλλά κλέβει τις εντυπώσεις για το λαχταριστό εφέ του λιωμένου απολαυστικού τυριού.
empty alt

Τραγανές φλούδες γλυκοπατάτας με γουακαμόλε

Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου.
empty alt

Καπρέζε στον φούρνο με κινόα

Η σαλάτα Caprese είναι μια απλή ιταλική σαλάτα, φτιαγμένη από φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και γλυκό βασιλικό, καρυκευμένο με αλάτι και ελαιόλαδο, που περιστασιακά μπορείς να την βρεις και σε συνδυασμό με ρόκα.
empty alt

Dirt Cake – ένα νόστιμο κι εύκολο-Oreo κέικ

Το Dirt Cake μπορεί να μην ακούγεται ορεκτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.
Back To Top