Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών.

Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών. Με αποτέλεσμα τα κοτσάνια τους να καταλήγουν, συνήθως, στα σκουπίδια. Το ήξερες όμως ότι και αυτά κρύβουν άρωμα και γεύση; Πώς μπορείς να τα αξιοποιήσεις στην κουζίνα σου, δεδομένου ότι είναι πιο σκληρά και μεστά από τα φύλλα; Ακολουθούν τρεις τρόποι:

1. Σε πέστο και άλλες πράσινες σάλτσες. Πολτοποίησέ τα στο μπλέντερ με ελαιόλαδο, αλάτι και άλλα υλικά π.χ. σκόρδο, κουκουνάρι, ακόμα και τυρί κρέμα και φτιάξε μια σπιτική πέστο ή άλλη πράσινη σάλτσα για τα μακαρόνια αλλά και το κοτόπουλό σου.

2. Σε ζωμούς και σούπες. Για να ετοιμάσεις ένα ζωμό, σιγοβράζεις ό,τι μπορεί να του δώσει άρωμα και γεύση, συμπεριλαμβανομένων των μυρωδικών με τα κοτσάνια τους. Δεν χρειάζεται καν να τα ψιλοκόψεις: απλά τα πλένεις και τα προσθέτεις ολόκληρα στην κατσαρόλα. Άλλωστε, στην περίπτωση του ζωμού, αφού έχουν απελευθερώσει το γευστικό πλούτο τους στο νερό, θα τα σουρώσεις και θα τα πετάξεις.

3. Σε σαλάτες και ντρέσινγκ. Μη διστάσεις να προσθέσεις ψιλοκομμένα κοτσάνια μαϊντανού ή άνηθου στη σαλάτα σου – είτε είναι μια απλή μαρουλοσαλάτα είτε μια σαλάτα ψητών λαχανικών. Μπορείς επίσης να τα πολτοποιήσεις και να τα ενσωματώσεις σε ένα ντρέσινγκ, π.χ. με λάδι, ξίδι και σκόρδο. Σε κάθε σαλάτα, θα βρουν το ιδανικό ταίρι.

empty alt

Το μυστικό της σοκολάτας

Βάλτε λίγη σοκολάτα στη ζωή σας αν θέλετε να αποδίδει ο εγκέφαλός σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, λέει νέα, διεθνής μελέτη που επιβεβαιώνει ότι πολλές εγκεφαλικές λειτουργίες βελτιώνονται με την συστηματική κατανάλωση σοκολάτας – άσχετα με την ηλικία και άλλες παραμέτρους του τρόπους ζωής και την […]
empty alt

3 tips ώστε ένα δείπνο να είναι –και να φαίνεται!– πιο νόστιμο

Ετοιμάζεσαι να κάνεις το τραπέζι σε μια παρέα φίλων και έχεις ετοιμάσει απλά και νόστιμα, αλλά όχι ιδιαίτερα… φωτογενή φαγητά; Δώσε βάση στα παρακάτω tips, που θα κάνουν πιο ελκυστικά τα πιάτα σου, όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.
empty alt

Mukimono: Μια ιαπωνική τέχνη για τα μάτια σου μόνο

“Πρέπει να τρώω φρούτα και λαχανικά”: Το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου σαν χαϊκού για να τον πείσεις.
empty alt

«Δεν βράζεις ένα αυγό καλύτερα;»

«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το πιο αφράτο χούμους

Πώς θα πετύχεις το αφράτο, βελούδινο, χούμους που απολαμβάνεις σε καλά εστιατόρια; Σύμφωνα με τον σεφ Michael Solmonov, μουλιάζεις τα ρεβίθια σου για μία νύχτα, την επόμενη μέρα τα βράζεις και μετά τα σιγοβράζεις με μαγειρική σόδα για περίπου μία ώρα.
empty alt

Γιατί παραψήθηκε το φαγητό στο φούρνο;

Αν σου συμβαίνει συχνά να παραψήνεται το φαγητό στο φούρνο, ίσως φταίει το ταψί σου. Κι αυτό γιατί τα σκουρόχρωμα ταψιά απορροφούν περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα, με αποτέλεσμα π.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

Πώς να φτιάξετε σπιτικά σοκολατένια αβγά και πασχαλινά λαγουδάκια

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.
Back To Top