Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις:

1. Κάνε τα ρολό: Τίναξε ελαφρά τα φύλλα του μαρουλιού και άπλωσέ τα σε ένα χαρτί κουζίνας ή σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Στη συνέχεια, κάνε την πετσέτα ρολό και πίεσέ την ελαφρά (μην ασκήσεις πολλή δύναμη, γιατί μπορεί να χαλάσεις τα φύλλα). Ξεδίπλωσε την πετσέτα και χρησιμοποίησε το μαρούλι στη σαλάτα σου.

2. Κούνησέ τα: Βάλε τα φύλλα του μαρουλιού σε ένα στραγγιστήρι και κάλυψέ τα με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας, την οποία θα τυλίξεις γύρω από το στραγγιστήρι. Κούνησε το στραγγιστήρι πάνω από το νεροχύτη, προς όλες τις κατευθύνσεις. Αφαίρεσε την πετσέτα και χρησιμοποίησε το μαρούλι στη σαλάτα σου.

3. Στριφογύρισέ τα: Βάλε τα φύλλα του μαρουλιού στη μέση μιας καθαρής πετσέτας κουζίνας ή μιας καθαρής μαξιλαροθήκης. Αφού πιάσεις την πετσέτα και από τις τέσσερις γωνίες της μαζί, μετατρέποντάς τη σε πουγκί (με το μαρούλι στο εσωτερικό της καλά κλεισμένο), στριφογύρισέ τη σαν λάσο αρκετές φορές (κατά προτίμηση στο μπάνιο ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο δεν σε ενοχλεί να εκτοξευτούν νερά στο πάτωμα). Ξετύλιξε την πετσέτα και χρησιμοποίησε το μαρούλι στη σαλάτα σου.

empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

Οι καλύτεροι τρόποι να απολαύσεις 6 φθινοπωρινούς θησαυρούς

1. Αχλάδια. Είναι από τα πιο ευέλικτα φρούτα: μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με μια σος κόκκινου κρασιού ή να φτιάξεις κραμπλ με αχλάδια και βανίλια.
empty alt

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξεφλουδίζεις τα φρούτα και τα λαχανικά

Πόσες φορές σκέφτηκες να φας ένα μήλο (γιατί ένα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα) αλλά άλλαξες γνώμη γιατί βαρέθηκες να το καθαρίσεις; Στη θέση του μήλου βάλε όποιο φρούτο ή λαχανικό προτιμάς και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
empty alt

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: το μυστικό να τα διατηρήσεις φρέσκα

Δύο ημέρες αφού τα έχεις φέρει από το μανάβικο, τα μαρούλια σου και τα άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μαραίνονται.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να τρώω με τα χέρια»

Κάποιοι μπορεί να με πουν κακομαθημένη, αλλά εγώ απαντάω ότι μέσα από το φαγητό ζω μια εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις.
empty alt

Φθινοπωρινό ριζότο με καραμελωμένα κρεμμύδια

Καραμελωμένα κρεμμύδια, βούτυρο ρύζι Basmati και Melty Gruyère – τι δεν θα σας αρέσει σε αυτόν τον συνδυασμό; Αυτό το πιάτο με ρύζι γαλλικού κρεμμυδιού μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό σε πιάτα με πρωτεΐνη, όπως χοιρινή μπριζόλα ή κρεμώδες κοτόπουλο Τοσκάνης, ή ως κυρίως.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την πιο τέλεια κολοκυθόσουπα

Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστό.
empty alt

Cup-τσιζ-κέικ φράουλας – μίνι μέγεθος, μάξιμουμ απόλαυση

Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας.
Back To Top