Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.

Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.
Όπως μαθαίνω, όμως, δεν χρειάζεται να πετάω ούτε αυτό το τελευταίο φλυτζάνι, ούτε τον αλεσμένο καφέ που το έφτιαξε, γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα όπου μπορείς να τα αξιοποιήσεις μέσα στο σπίτι! Απλά κράτα τα σε ένα σφραγισμένο βάζο στο ψυγείο σου και χρησιμοποίησέ τα όποτε τα χρειαστείς.

Πάρε ιδέες:
1. Καθάρισμα
Άπλωσε μία ποσότητα από τον χρησιμοποιημένο αλεσμένο καφέ σε ένα σφουγγάρι και τρίψε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σου που έχουν καμμένα υπολείμματα. Απόφυγε καλύτερα τα κεραμικά σκεύη και γενικά όσα λεκιάζουν εύκολα. Επίσης, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στις αποχετεύσεις, μαζί με βραστό νερό και λίγο υγρό πιάτων!

2. Παγάκια
Δοκίμασε τώρα το καλοκαίρι να πιείς παγωμένο ή δροσερό έστω καφέ φίλτρου, φτιάχνοντας παγάκια από τα υπολείμματα της προηγούμενης ημέρας. Επίσης, αντί για τον καφέ, μπορείς να προσθέσεις τα παγάκια σε ένα ποτήρι παγωμένο γάλα!

3. Ομορφιά
Ανακάτεψε μερικές κουταλιές χρησιμοποιημένου αλεσμένου καφέ με λάδι καρύδας και λίγο μέλι για να φτιάξεις μάσκα απολέπισης!

4. Μυρωδιά
Τρίψε τα χέρια σου με τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ για να ξεμυρίσουν αφού έκοψες σκόρδο ή κρεμμύδι! Επίσης, μπορείς να τους βάλεις στο ψυγείο σου για να απορροφήσουν δυσάρεστες οσμές!

5. Φυτά
Τα υπολείμματα του καφέ είναι από τα καλύτερα και πάνω από όλα φυσικά λιπάσματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στον κήπο και τις γλάστρες σου.

empty alt

5 κανόνες για να βρεις το ποτό σου

Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με […]
empty alt

Φτιάξε τη σος για τη σαλάτα του Καίσαρα σε 5 βήματα

Όχι τυχαία, η σαλάτα του Καίσαρα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως, αφού φτιάχνεται με λίγα υλικά, αξιοποιεί ιδανικά τα περισσεύματα του κοτόπουλου και είναι πολύ νόστιμη! Ένα από τα μυστικά της, βέβαια, είναι το σπιτικό ντρέσινγκ, που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά, αρκεί να […]
empty alt

Προσπαθείς να χάσεις βάρος; Φάε σαν παιδί!

Συνήθως οι γονείς είναι αυτοί που μαθαίνουν πράγματα στα παιδιά τους. Υπάρχουν, όμως, και πράγματα που μπορεί ένα παιδί να διδάξει στους μεγάλους, όπως για παράδειγμα πώς να τρώνε σωστά! Αν, λοιπόν, είσαι μαμά, μπαμπάς, θείος, θεία, κλπ, η λύση στα κιλά που μπορεί να σε ταλαιπωρούν […]
empty alt

Τι σημαίνει «ντεγκλασάρω»;

Όταν κάποιος «ντεγκλασάρει», όσο εντυπωσιακό ή εξειδικευμένο κι αν ακούγεται, στην πραγματικότητα κάνει κάτι απλό, που ίσως κάνεις κι εσύ ήδη (αλλά δεν το ξέρεις): Προσθέτει υγρό σε ένα ζεστό σκεύος, ώστε να ξεκολλήσουν από τον πυθμένα όλα τα καραμελωμένα κομμάτια της τροφής που σοτάρει.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.
empty alt

Frozen Negroni – η παγωμένη δόση απόλαυσης που χρειάζεσαι…

Όσο οι θερμοκρασίες είναι υψηλές τα Negroni έχουν την τιμητική τους κι είναι εδώ για να σου δώσουν ένα σφηνάκι δύναμης για να βγάλεις την υπόλοιπη εβδομάδα.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
Back To Top