Ακολούθησε αυτά τα tips ώστε να μην περάσεις ώρες πάνω από κατσαρόλες τις λιγοστές και πολύτιμες ημέρες των διακοπών σου.

Τις τελευταίες ημέρες και ώρες πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές αξίζει να αφιερώσεις λίγο περισσότερο χρόνο στη μαγειρική, για να ετοιμάσεις μερικά επιπλέον γεύματα που θα πάρεις μαζί σου. Έτσι, θα εξασφαλίσεις στον εαυτό σου περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάρκεια των διακοπών, θα εξοικονομήσεις χρήματα, αφού δεν θα χρειαστεί να τρως συνέχεια έξω, και θα αποφύγεις απρόοπτα τύπου «στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο δεν έχει ούτε στραγγιστήρι για τα μακαρόνια που θέλω να βράσω».

Ποια φαγητά και σνακ ενδείκνυνται, όμως, για ένα ταξίδι; Αυτές είναι μερικές πρακτικές ιδέες:

-Σάλτσες που πηγαίνουν με όλα. Ένα ντρέσινγκ από μέλι, μουστάρδα και μπαχαρικά ή μια σπιτική πέστο μεταφέρεται εύκολα σε τάπερ και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για διάφορα εύκολα πιάτα στις διακοπές. Μπορείς, για παράδειγμα, να έχεις έτοιμη την πέστο, και στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή το εξοχικό σου να βράσεις μόνο τα μακαρόνια. Ή να αγοράσεις από το μέρος των διακοπών σου ελάχιστα υλικά –όπως μαρούλι, κρουτόν, καλαμπόκι σε κονσέρβα, να τους προσθέσεις το ντρέσινγκ και λίγο λάδι και να έχεις σε χρόνο ρεκόρ μια χορταστική σαλάτα.

-Έτοιμη ζύμη για κουλουράκια ή μπισκότα. Λίγες μέρες πριν από την αναχώρησή σου μπορείς να φτιάξεις τη ζύμη, να την τυλίξεις σε διάφανη μεμβράνη και να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο. Έτσι, το μόνο που θα έχεις να κάνεις φτάνοντας στον προορισμό σου θα είναι να την πλάσεις και να την ψήσεις στο φούρνο, για να έχεις έτοιμο ένα γλύκισμα για την παραλία ή ένα κέρασμα για τους επισκέπτες του εξοχικού σου. Φρόντισε μόνο στη διάρκεια του ταξιδιού να μεταφέρεις τη ζύμη σε ένα ψυγειάκι ή μια cooler bag.

-Μαριναρισμένο κρέας για μπάρμπεκιου. Μια τέλεια ιδέα για το camping. Τοποθέτησε το κρέας σε μαρινάδα, αποθήκευσέ το σε πλαστικά σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς και διατήρησέ το σε ψυγειάκι ή μια cooler bag στη διάρκεια του ταξιδιού. Το μόνο που θα έχεις να κάνεις φτάνοντας στον προορισμό σου θα είναι να το ψήσειςστο γκριλ ή τα κάρβουνα.

-Πατατοσαλάτα. Κόψε τις πατάτες, ανακάτεψέ τις με υλικά της επιλογής σου (π.χ. κρεμμύδι, κάπαρη) και πρόσθεσε το ντρέσινγκ. Αυτή η σαλάτα είναι εύκολη, γρήγορη, φτιάχνεται με όποια υλικά υπάρχουν στην κουζίνα σου και σε αντίθεση με άλλες, δεν «μαραίνεται» αμέσως.Το μόνο που θα έχεις να κάνεις φτάνοντας στον προορισμό σου θα είναι να προσθέσεις μερικά φρέσκα μυρωδικά, που θα της δώσουν έξτρα άρωμα και πιο λαχταριστή εμφάνιση.

-Κέικ χωρίς επικάλυψη. Μεταφέρεται εύκολα μέσα σε ένα τάπερ και δεν χαλάει, αρκεί βέβαια να μην περιέχει γλάσο ή σαντιγί. Θα γίνει το ιδανικό γλύκισμα για την παραλία ή για τα πρωινά των διακοπών.

empty alt

4 τρόποι για να μη μαυρίσουν τα μήλα σου

Ένας είναι ο τρόπος να κρατήσεις τα μήλα φρέσκα για περισσότερο καιρό: μετά το κόψιμο, να τα καταναλώσεις ολόκληρα! Κι αυτό γιατί αμέσως μετά την έκθεσή τους στον αέρα αρχίζουν να μαυρίζουν (αν και το μαύρισμα χαλάει μόνο την εμφάνισή τους χωρίς να υπονομεύει την ασφαλή κατανάλωσή […]
empty alt

Τι είναι το αστέρι Michelin και πώς απονέμεται

Πρόκειται για τη «βίβλο» της γαστρονομίας. Ο οδηγός Michelin είναι μια σειρά ετήσιων οδηγών που εκδίδονται από την ομώνυμη γαλλική εταιρεία, για πάνω από έναν αιώνα.
empty alt

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στην προετοιμασία των γευμάτων

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.
empty alt

Gnocchi από κουνουπίδι

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).
empty alt

Freeze! Το νέο παγωμένο ποτό λέγεται γρανίτα σανγκρία

Ανοίξατε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί αλλά δεν το ήπιατε όλο και τώρα αναρωτιέστε τι να κάνετε το υπόλοιπο ή πώς να αποθηκεύεστε; Το ερυθρό κρασί μπορείτε να παγώσετε -στην κατάψυξη- και να το μετατρέψετε σε μια εξαιρετική παγωμένη απόλαυση! Μπορείτε ακόμα να το βάλετε σε θήκες για […]
empty alt

Λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες και φέτα στον φούρνο

Κάντε τη διαφορά, με μια ανανεωμένη εκδοχή μιας κλασικής συνταγής
empty alt

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Μπορεί την παρέλαση να τη δεις μόνο από την τηλεόραση, μπορεί τα ταβερνάκια να είναι κλειστά, μπορεί να μην έχεις καν τη δυνατότητα να κάνεις μεγάλο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, αλλά με αυτή τη συνταγή για σκορδαλιά θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση και […]
empty alt

Γευστική βουτιά στη Σαρακοστή

Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι, θα δώσεις γεύση στην Καθαρά Δευτέρα αλλά θα γίνουν και μια εξαιρετική πρόταση ακόμα και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.
Back To Top