Οι χυμοί φαίνεται να έχουν γίνει τα νέα κοκτέιλ, κατά κάποιον τρόπο, καθώς τα juice bars αυξάνονται όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας, ενώ οι πιο «ενημερωμένες» καφετέριες διαθέτουν πλέον ένα μενού με άπειρους συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών.


Οι χυμοί φαίνεται να έχουν γίνει τα νέα κοκτέιλ, κατά κάποιον τρόπο, καθώς τα juice bars αυξάνονται όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας, ενώ οι πιο «ενημερωμένες» καφετέριες διαθέτουν πλέον ένα μενού με άπειρους συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών. Το ήξερες, ωστόσο, ότι στους σπιτικούς σου χυμούς μπορείς να προσθέσεις και άλλα υλικά, πέρα από φρούτα και λαχανικά, δίνοντας μια νέα διάσταση στη γεύση τους – και επιπλέον υγιεινά οφέλη; Για παράδειγμα:

Μυρωδικά. Ίσως στη λεμονάδα σου να χρησιμοποιείς ήδη φρέσκο δυόσμο, το είχες σκεφτεί όμως, π.χ., ότι σε ένα χυμό από καρότο και μήλο ταιριάζουν η πιπερόριζα και το θυμάρι, στο καρότο και το αχλάδι το δεντρολίβανο, στο χυμό γκρέιπφρουτ ο βασιλικός ή σε ένα μείγμα από κέιλ, σπανάκι, αγγούρι και ανανά η πιπερόριζα και ο κόλιανδρος;

Ανθόνερο. Λίγες σταγόνες ανθόνερου από άνθη πορτοκαλιάς ή ροδόνερου αναμειγμένες με ζάχαρη όταν προστίθενται σε πράσινους χυμούς απαλύνουν τη γεύση ενός λαχανικού που πικρίζει. Μπορείς πάντως να δοκιμάσεις να τις προσθέσεις σε όλα τα είδη των χυμών, καθώς και σε κοκτέιλ, ξεκινώντας από μία σταγόνα για να δεις αν σου αρέσει το αποτέλεσμα.

Ενεργός άνθρακας σε σκόνη. Λέγεται ότι έχει αποτοξινωτική δράση για τον οργανισμό και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς νέες τάσεις, ωστόσο η συγκεκριμένη ιδιότητά του παραμένει αμφιλεγόμενη. Αν προσθέσεις πάντως ελάχιστη ποσότητα ενεργού άνθρακα σε έναν χυμό φρούτων, θα «σπάσεις» την υπερβολική γλυκύτητά του.

Πιπέρι καγιέν. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις, εναλλακτικά, μαύρο πιπέρι ή κανέλα για να δώσεις στο χυμό μια πιο πικάντικη διάσταση.

Σκόνη βανίλιας. Αρκεί να προσθέσεις ελάχιστη σε ένα χυμό για να του δώσεις το υπέροχο άρωμά της. Χρησιμοποίησε φυσική βανίλια, όχι την τεχνητή «βανιλίνη».

empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

Γεμιστές πιπεριές αλά σπανακόπιτα

Ένας διαφορετικός συνδυασμός που θα κάνει την έκπληξη στο τραπέζι σου. Αυτές οι γεμιστές πιπεριές έχουν μια γέμιση εμπνευσμένη από την ελληνική σπανακόπιτα, αλλά αφήνοντας έξω τον μπελά του ανοίγματος φύλλου, κι είναι υπέροχο πιάτο για ένα εύκολο δείπνο αλλά και μια εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό.
empty alt

Τηγανίτες με μπανάνα

Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
empty alt

Ψητά καρότα: ένα νόστιμο συνοδευτικό για μια έξτρα δόση Β-καροτίνης!

Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.
empty alt

Οίνος ευφραίνει καρδίαν… ζεστός ακόμα περισσότερο!

  Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας.
empty alt

Πώς να ετοιμάσεις το τέλειο ρομαντικό δείπνο

Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες.
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.
Back To Top