Πώς θα αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα σου περισσέψουν; Ή εκείνα που τελικά δεν θα βάψεις; Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική.

Πώς θα αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα σου περισσέψουν; Ή εκείνα που τελικά δεν θα βάψεις; Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική. Ακολουθούν επτά από αυτούς (που δεν περιλαμβάνουν το αυγό μάτι και την ομελέτα).

Σε αυγοσαλάτα: Φτιάχνεται με μαγιονέζα ή γιαούρτι (για να γίνει πιο ελαφριά) και διάφορα αρωματικά υλικά, όπως μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι και είναι η τέλεια λύση για να μην πάνε χαμένα τα πασχαλινά σου αυγά. Τρώγεται κρύα, σε συνδυασμό με πατάτες, αλλά και μέσα σε ένα club sandwich, προσθέτοντας γεύση και την απαραίτητη δόση πρωτεΐνης ακόμα και όταν απουσιάζουν τα αλλαντικά.

Σε μια μπρουσκέτα: Σε ένα κλειστό ή ανοιχτό σάντουιτς με μπρουσκέτα (τον ιδανικό τύπο ψωμιού γιατί προσφέρει καλό κράτημα σε ρευστά υλικά) μπορείς να προσθέσεις αυγά ποσέ, μια λεπτή φέτα προσούτο και λίγη μουστάρδα.

Γεμιστό αυγό: Ένας ακόμα τρόπος να αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα περισσέψουν. Μπορείς να τα κόψεις κατά μήκος και να τα γεμίσεις με διάφορα υλικά, όπως μπέικον και μουστάρδα, μαγιονέζα και κάπαρη ή, για μια πιο γκουρμέ και ασυνήθιστη πρόταση, εστραγκόν και σχοινόπρασο.

Ποσέ με χυλό από καλαμπόκι και παρμεζάνα: Σιγοβράζεις το καλαμπόκι με νερό και αλεύρι καλαμποκιού, προσθέτεις στο τέλος παρμεζάνα, απλώνεις από πάνω αυγά ποσέ και σερβίρεις με πασπαλισμένο μπέικον. Απόλαυση!

Αυγολέμονο: Απογειώνει την ψαρόσουπα και την κοτόσουπα, τα γιουβαρλάκια, τους λαχανοντολμάδες, το φρικασέ και άπειρα ακόμα μαγειρευτά. Επειδή έχει την τέχνη του, διάβασε εδώ όλα τα μυστικά για να πετύχει.

Φριτάτα: Η ομελέτα στο φούρνο είναι πιο ελαφριά από την τηγανιτή και επιτρέπει πολλούς συνδυασμούς υλικών, βρίσκει όμως το ιδανικό ταίρι στις πατάτες και στο μπρόκολο, στο σπανάκι, στα σπαράγγια (που είναι της εποχής), αλλά και σε ντομάτες και φέτα.

Σε μαρέγκα: Πρόκειται ουσιαστικά για το χτυπημένο ασπράδι, που μπορεί να ταιριάξει με φρούτα εποχής όπως οι φράουλες, κρέμες λεμονιού και φυσικά με την υπέροχη πάβλοβα!

empty alt

Μίνι οδηγός: ποια συνοδευτικά θέλουν ψυγείο και ποια όχι;

Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
empty alt

Το μυστικό για να σου πετύχει η σπιτική ζύμη

Στη διαδικασία της παρασκευής σπιτικής ζύμης με μαγιά, για ψωμί ή πίτσα, που προϋποθέτει μια μακρά και αργή περίοδο ζύμωσης στο ψυγείο, χρησιμοποίησε παγωμένο νερό.
empty alt

Ένα εύκολο tip για να έχεις διαρκώς φρεσκοψημένα μπισκότα στο σπίτι!

Πώς σού φαίνεται η ιδέα να έχεις, οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις, ζεστά, φρέσκα, σπιτικά μπισκότα, κατευθείαν από το φούρνο σου; Μπορείς να την κάνεις πραγματικότητα με έναν πολύ απλό τρόπο.
empty alt

Ντιπ για… ντιπ – εύκολα και σπιτικά

Δροσιστικά, πικάντικα, κρεμώδη, διαφορετικά, όπως και να τα προτιμάτε εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας – εύκολα κι απλά!   Το πέστο του Ποπάι Συστατικά 300 γρ.
empty alt

Εξωτική παγωμένη απόλαυση με ανανά και γιαούρτι

Αυτό το παγωμένο γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ανανά είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να σε δροσίσει εκείνες τις καυτές μέρες του καλοκαιριού! Συστατικά 1/4 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού παστεριωμένο ή χωρίς χοληστερόλη 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι...
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Mac & Cheese Pizza Bites

Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο
empty alt

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα
Back To Top