Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας.

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας. Ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα κάνεις την προετοιμασία της πιο εύκολη, γρήγορη και θα αποκομίσεις τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία και τον ουρανίσκο σου.

1. Ακολούθησε τα χρώματα του ουράνιου τόξου: Όσο περισσότερα χρώματα από φρούτα, λαχανικά και άλλα υλικά περιέχει μια σαλάτα, τόσο πιο πλούσια σε υγιεινά οφέλη αλλά και γεύση είναι.

2. Μη διστάσεις να προσθέσεις όσπρια: Τα μαυρομάτικα φασόλια, οι φακές και τα ρεβύθια είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις υλικών, τα οποία μπορείς μάλιστα να βράσεις σε μεγάλες ποσότητες για να έχεις για όλη την εβδομάδα. Δίνουν στη σαλάτα σου περισσότερη γεύση, τραγανή υφή, έξτρα πρωτεΐνες και μικροθρεπτικά συστατικά, με μία κίνηση.

3. Βράσε μια μεγάλη ποσότητα δημητριακών: Μαγείρεψε π.χ. στις αρχές της εβδομάδας κινόα, καστανό ρύζι ή όποιο άλλο δημητριακό θέλεις να προσθέσεις στις σαλάτες σου, διατήρησέ το στο ψυγείο και χρησιμοποίησε καθημερινά από λίγο.

4. Ετοίμασε από πριν και τα λαχανικά: Την ίδια τακτική με τα δημητριακά και τα όσπρια μπορείς να εφαρμόσεις και σε λαχανικά που δεν μαραίνονται γρήγορα, όπως είναι οι πιπεριές και το μπρόκολο. Όποτε έχεις λίγο παραπάνω χρόνο, πλύνε τα, μαγείρεψέ τα αν χρειαστεί και κόψε τα σε κομματάκια, ώστε να τα έχεις έτοιμα οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις να τα χρησιμοποιήσεις σε σαλάτες ή άλλες συνταγές.

5. Διατήρησε έξυπνα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Από την άλλη, φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι, η ρόκα και το κέιλ μαραίνονται γρήγορα. Για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους, αποθήκευσε καθένα ξεχωριστά, σε ένα πλαστικό σακουλάκι στο ψυγείο, το οποίο θα έχεις φουσκώσει προτού κλείσεις αεροστεγώς!

6. Χρησιμοποίησε έναν πατατοκαθαριστή αντί για μαχαίρι: Αυτό το εργαλείο θα σου λύσει τα χέρια σε πολλές στιγμές: όταν, για παράδειγμα, θέλεις να κόψεις την παρμεζάνα σε λεπτές φλοίδες ή να δώσεις διαφορετική μορφή σε συγκεκριμένα υλικά σου, για παράδειγμα κόβοντας τα καρότα και τα αγγουράκια σε λεπτές λωρίδες και όχι σε μπαστουνάκια.

7. Προστάτευσε τα στεγνά υλικά σου από την υγρασία: Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις υλικά που θέλεις να παραμείνουν στεγνά και τραγανά, π.χ. κρουτόν ή κουκουνάρι, αλλά δεν πρόκειται να καταναλώσεις τη σαλάτα αμέσως, φύλαξέ τα σε ένα ξεχωριστό σακουλάκι και πρόσθεσέ τα στη σαλάτα τη στιγμή της κατανάλωσης. Κάνε το ίδιο και με το ντρέσινγκ της σαλάτας (το οποίο βέβαια θα αποθηκεύσεις, για να μην υπάρξουν διαρροές, σε ένα βαζάκι ή ταπεράκι).

empty alt

Βρώμη κατά της χοληστερίνης

Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.
empty alt

Έτσι θα καθαρίσεις τα καμένα υπολείμματα που έχουν χρονίσει στο ταψί σου

Όσο κι αν τρίβεις, κάποιοι λεκέδες δεν φεύγουν ποτέ από το ταψί σου. Μιλάμε για αυτά τα καφέ υπολείμματα καμένου λίπους που έχουν εγκατασταθεί στα τοιχώματά του και που αντιστέκονται σθεναρά στο ζεστό νερό και το απορρυπαντικό πιάτων.
empty alt

Είναι η μαγειρική τρόπος ψυχοθεραπείας;

Η προφανής απάντηση για όλους όσοι λατρεύουν τη μαγειρική είναι «Ναι, φυσικά!». Για όσες γυναίκες το μαγείρεμα είναι απλά μια υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιώνουν σε καθημερινή βάση, βαρυγκομώντας και με αμφίβολες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, μάλλον δεν αποτελεί μέσο...
empty alt

Βραδινή λιγούρα; Δες τι μπορείς να τρως!

Το ακούς συνέχεια: δεν πρέπει να τρως πριν τον ύπνο, δεν κάνει να κοιμάσαι με γεμάτο στομάχι, δεν θα προλάβεις να κάψεις τις θερμίδες και άλλα τέτοια.
empty alt

Κεφτεδάκια: 5 tips για να τα κάνεις πεντανόστιμα

Όταν τα κεφτεδάκια βγαίνουν καλά, βγαίνουν πολύ καλά. Όταν βγαίνουν κακά, οριακά τρώγονται. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα πετυχαίνεις, κάθε φορά.
empty alt

Πρωτότυπες ιδέες για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες

Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

9 tips για να στύψεις ένα λεμόνι μέχρι την τελευταία σταγόνα

Ετοιμάζεσαι να κάνεις λεμονάδα; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα σου ξεφύγει ούτε σταγόνα από το χυμό τους! 1.
Back To Top