Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να […]

Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε το χάος, αφιερώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο και ενέργεια καθημερινά.

Κράτα όσο γίνεται πιο άδειους τους πάγκους της κουζίνας: Όσο, δηλαδή, σου το επιτρέπουν οι αποθηκευτικοί χώροι του σπιτιού σου. Αντικείμενα που καταλαμβάνουν συνήθως τους πάγκους, όπως το βάζο του καφέ και η καφετιέρα, συσσωρεύουν σκόνη και σε εμποδίζουν να καθαρίσεις τους πάγκους σε καθημερινή βάση.

Σκούπισε το νεροχύτη της κουζίνας μετά από κάθε χρήση: Καθάρισε με ένα σφουγγάρι ή ένα βετέξ ακόμα και το νερό και το λάδι, για να μην αρχίσουν να συσσωρεύονται λιπαροί λεκέδες.

Φύλαξε το απορρυπαντικό πιάτων και τα σφουγγάρια κάτω από το νεροχύτη: Έτσι, από τη μία θα έχεις άμεση πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή τα χρειαστείς, από την άλλη θα έχεις έναν ελεύθερο πάγκο δίπλα στο νεροχύτη.

Φύλαξε τον κάδο απορριμμάτων κάτω από το νεροχύτη: Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις τη δυσοσμία και θα δημιουργήσεις μια πιο καλαίσθητη εικόνα στο χώρο.

Πλύνε τα βρόμικα πιάτα αμέσως μετά το φαγητό: Διαφορετικά, συσσωρεύονται και πολλαπλασιάζονται ως διά μαγείας. Επιπλέον, πλένοντάς τα αμέσως, τα αποφάγια είναι ακόμα φρέσκα και απομακρύνονται πανεύκολα, με μία κίνηση, από πιάτα και κατσαρόλες.

Κράτα το ένα τρίτο του ψυγείου σου άδειο: Έτσι, όσα ψώνια κι αν φέρνεις από τη λαϊκή ή το σουπερμάρκετ, θα χωρούν αμέσως να μπουν στο ψυγείο και δεν θα συσσωρεύονται σε πάγκους και στο δάπεδο με κίνδυνο, επιπλέον, να αλλοιωθούν από τη ζέστη.

Αποθήκευσε όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα κοντά στο φούρνο και τις εστίες: Ό,τι υπάρχει κοντά στη συσκευή της κουζίνας αφενός μπορεί να αλλοιωθεί σύντομα από τη θερμότητα, αφετέρου κινδυνεύει να βομβαρδιστεί ανά πάσα στιγμή από λάδια και σάλτσες φαγητού.

empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Τα καλά τα τρώνε οι γνωστοί.

Μερικές φορές ντρέπομαι για τα καμώματα κάποιων «συναδέλφων» μου. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργείς το εστιατόριο ή την ταβέρνα σου υιοθετώντας διαφορετική συμπεριφορά για τον κάθε πελάτη σου, ανάλογα πως τον «κόβεις», πόσο σπουδαίο τον θεωρείς ή ανάλογα με το «κουστουμάκι» που θέλεις να του...
empty alt

Η αγρότισσα που νοικιάζει… σαλιγκάρια για ταινίες και διαφημιστικά σποτ!

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, τα σαλιγκάρια απλά βγαίνουν μετά τη βροχή, αφήνουν ίχνη στο διάβα τους και συνδέονται με τη γαλλική κουζίνα.
empty alt

Το καθημερινό υλικό που θα αλλάξει για πάντα τη ζαχαροπλαστική σου

Ένα απλό tip θα σε βοηθήσει να αλλάξεις επίπεδο στη ζαχαροπλαστική. Ποιο είναι αυτό; Να προσθέτεις αλάτι όχι μόνο στις αλμυρές αλλά και στις γλυκές συνταγές σου.
empty alt

Mojito time

Φρέσκος δυόσμος και δροσερό lime συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ανάλαφρη βάση γεύσης για αυτό το κλασικό κοκτέιλ με ρούμι.
empty alt

Σολομός διακοπές σε ελληνικό νησί!

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και η γεύση του συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία υλικών.
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
empty alt

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής
Back To Top