Με το φθινόπωρο κιόλας, να έχει στρογγυλοκαθήσει στους καναπέδες του living room μας και τον χειμώνα να μας κλείνει το μάτι στη γωνία, τα πάρτι κατευθύνονται σε εσωτερικούς χώρους και τα vibes του σαββατοκύριακου είναι στο “on”.

Με το φθινόπωρο κιόλας, να έχει στρογγυλοκαθήσει στους καναπέδες του living room μας και τον χειμώνα να μας κλείνει το μάτι στη γωνία, τα πάρτι κατευθύνονται σε εσωτερικούς χώρους και τα vibes του σαββατοκύριακου είναι στο “on”.

Αν σας αρέσει να διασκεδάζετε με αγαπημένους στο σπίτι, τώρα είναι ο καιρός σας για να λάμψετε!
Εμείς για να σας βοηθήσουμε, σας προτείνουμε εκλεκτά αλλαντικά και κρασιά που θα χαρίσουν απόλαυση σε όλη την παρέα!

Τα ανακαλύψαμε, που αλλού, στα ΑΒ Βασιλόπουλος που χρόνια τώρα έχουν αποδείξει, ότι σε κάθε μας στιγμή και σε κάθε τραπέζι μας μας βγάζουν ασπροπρόσωπους.

Γεύσεις εκλεκτές που θα λατρέψουμε

Ας ανακαλύψουμε λοιπόν δυο υπέροχα αλλαντικά που επιλέχθηκαν για τον εορτασμό των 80 χρόνων της ΑΒ και θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα και σε περιορισμένες ποσότητες. Ας τα γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα:

Δοκιμάστε την σπάνια Μορταδέλα “Oltre”, με καταγωγή από την Ιταλία, μια χώρα που φημίζεται για τη γαστρονομική της παράδοση. Πρόκειται για μια εκλεπτυσμένη μορταδέλα αγριογούρουνου με τρούφα η οποία παράγεται με χειροποίητες τεχνικές. Ενα ιδιαίτερο προϊόν που παράγει η φημισμένη οικογένεια Renzini, με 8 αιώνες ιστορία στην παραγωγή αλλαντικών απαράμιλλης ποιότητας και γεύσης και συνταγές που περνάνε από γενιά σε γενιά. Έχει ανώτερη γεύση, η οποία οφείλεται στις εκλεκτές πρώτες ύλες και απογειώνεται από την ισορροπημένη ένταση της θερινής τρούφας (tuber aestivum) και των επιλεγμένων μυρωδικών.

ab_allantika

Φτιάχνεται αποκλειστικά με συνδυασμό άπαχου κρέατος άγριου χοίρου και χοιρινού σε ιδανικές αναλογίες και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Σιγοψήνεται για πάνω από 18 ώρες για να απολαμβάνετε κάθε της φέτα.

Εξίσου εκπληκτική γεύση έχει και η πορκέτα ψητής γαλοπούλας “Tacquolina” από την οικογένεια Renzini επίσης. Είναι από ψητή γαλοπούλα Renzini, εξ’ ολοκλήρου από 100% κρέας γαλοπούλας, η γεύση του οποίου αναδεικνύεται από το πιπέρι, το κρασί, το σκόρδο, το μάραθο και το δενδρολίβανο. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό προϊόν, με την ανάλαφρη γεύση της γαλοπούλας και τα έντονα αρώματα της πορκέτας. Παράγεται με αργό ψήσιμο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επιτρέπει την ιδανική απορρόφηση των υλικών και των αρωμάτων κάνοντας το κρέας μαλακό και γευστικό, έτοιμο για να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο δύσκολο γευστικό κάλυκα.

Και φυσικά δεν μπορεί να λείπει από το βράδυ μας ένα ποτήρι καλό κρασί που συνοδεύει τέλεια τα αλλαντικά μας. Τα δυο εξαιρετικά κρασιά με την ονομασία «1939», που δεν είναι τυχαία καθώς σηματοδοτεί την χρονιά που η ΑΒ ξεκίνησε το μαγικό ταξίδι της στον χρόνο, θα σας καταπλήξουν.

ab_wines

Για τους λάτρεις του κόκκινου κρασιού, προτιμήστε τον Ερυθρό Ξηρό Ξινόμαυρο-Pinot Noir AB 1939, έναν Ελληνικό οίνος που ανταγωνίζεται επάξια τους Γαλλικούς: H συνάντηση του κυριαρχικού Ξινόμαυρου με το Pinot Noir, μια από τις ευγενέστερες γαλλικές ποικιλίες, που μας δίνει ένα εξαιρετικό κρασί. Πιστέψτε με, οι καλεσμένοι σας θα σας ευγνωμονούν!

Η τραγανή οξύτητα του Ξινόμαυρου σε συνδυασμό με την πολύπλοκη και εκλεπτυσμένη μύτη του Pinot. Αρώματα δεντρολίβανου, μπαχαρικού γαρύφαλλου, πράσινου σύκου με νότες ελιάς και ντομάτας. Πραγματικά ένα σπάνιο και ιδιαίτερο κρασί που θα συνοδεύσει επάξια τα πιάτα με αλλαντικά.

Αν τώρα προτιμάτε τα λευκά κρασιά με γεμάτο σώμα, το ιδανικό κρασί είναι ο Λευκός Οίνος ΑΒ 1939 που συνδυάζει δύο σπάνιες ποικιλίες: τη βελούδινη malvazia και την πλούσια viognier, που δίνουν έναν υπέροχο λευκό ξηρό οίνο. Το λίτσι συναγωνίζεται στη μύτη το γκρέϊπφρουτ και το λάιμ και στο φόντο αγιόκλημα, αρώματα νυχτολούλουδων και νότες τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών. Στόμα αρκετά λιπαρό και γεμάτο, με καλοδομημένη οξύτητα που δίνει σωστό νεύρο στο κρασί.

Δοκιμάστε τα λοιπόν και είμαστε σίγουροι ότι θα τα αγαπήσετε όσο εμείς και θα γίνουν οι ιδανικοί πρωταγωνιστές στα τραπέζια σας!

empty alt

Για να φτιάξεις το τέλειο ντρέσινγκ σαλάτας, ακολούθησε την παρακάτω εξίσωση

Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος να νοστιμίσεις μια σαλάτα από ένα μείγμα από ελαιόλαδο και ξίδι. Κάποιες φορές όμως αυτός ο συνδυασμός γίνεται λίγο μονότονος και τότε επιζητάς τη γευστική ανατροπή που θα δώσει ενδιαφέρον ακόμα και στο πιο συνηθισμένο πιάτο.
empty alt

Οδηγός: φτιάξε σπιτικό ξινολάχανο, βήμα βήμα

Στην κεντρική Ευρώπη, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα, συχνά παίζει ως συνοδευτικό στο κρέας και το κοτόπουλο το λάχανο τουρσί ή ξινολάχανο ή sauerkraut.
empty alt

Tips για να διαλέξεις το καλύτερο καρπούζι

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο θα βρεις τα πιο γλυκά καρπούζια, αλλά πάντα η αγορά τους μπορεί να σου επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις.
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

5 συνταγές για φαγητά και σνακ που μπορείς να ετοιμάσεις από πριν για τις διακοπές

Ακολούθησε αυτά τα tips ώστε να μην περάσεις ώρες πάνω από κατσαρόλες τις λιγοστές και πολύτιμες ημέρες των διακοπών σου.
empty alt

Πώς θα ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να συμμετέχουν στη μαγειρική και να την αγαπήσουν

Λίγο οι τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής, λίγο η τάση να επιστρέφουμε στο σπιτικό φαγητό (ή τουλάχιστον να το προσπαθούμε), λίγο το ότι το στερεότυπο «τα αγόρια δεν μαγειρεύουν» ολοένα χάνει έδαφος (ελπίζω δηλαδή), κάποιοι γονείς επιχειρούμε να μετατρέψουμε το καθημερινό μαγείρεμα σε οικογενειακή...
empty alt

8 tips για να μειώσεις στο ελάχιστο τη σπατάλη φαγητού

Το σενάριο είναι γνωστό: ανοίγεις το ψυγείο να πάρεις εκείνα τα λαχανικά που είχες αγοράσει πριν από λίγες (;) μέρες, για να διαπιστώσεις ότι έχουν γίνει ήδη αποικία για κάθε είδους μικροοργανισμούς.
empty alt

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Τα cupcakes αυτά είναι νόστιμα. Πολύ υγρά, με γευστικό συνδυασμό βανίλιας και ελαφρού εσπεριδοειδούς. Μια σπιτική βουτυρόκρεμα βανίλιας που αναζωογονεί ελαφριά, αλλά γλυκιά και βγάζει υπέροχα.
Back To Top