Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν μία περισσότερο ή λιγότερο αυστηρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κάποια άλλα που ο χρόνος δεν τα αγγίζει και παραμένουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν αναλλοίωτα.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν μία περισσότερο ή λιγότερο αυστηρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κάποια άλλα που ο χρόνος δεν τα αγγίζει και παραμένουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν αναλλοίωτα. (τύπου και zombie apocalypse να γίνει, αυτά θα μπορείς να τα φας όσα χρόνια κι αν περάσουν). Δες ποια είναι:

  1. Μέλι
    Διαρκεί για πάντα. Μπορεί να αλλάξει χρώμα ή υφή, να κρυσταλλώσει αλλά και πάλι είναι απόλυτα ασφαλές να το φας.
  2. Ζάχαρη
    Δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων. Για αυτό και μαρμελάδες ή γλυκά κουταλιού που έχουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης μπορούν να διατηρηθούν σε καλά κλεισμένα βάζα για πολύ καιρό. Το μόνο θέμα που μπορεί να έχεις είναι, λόγω υγρασίας, να πετρώσει ή να πιάσει ζουζούνια. Αν όμως την φυλάξεις σε αεροστεγές δοχείο θα την απολαμβάνεις για πάντα.
  3. Ρύζι
    Ισχύει ό,τι και για τη ζάχαρη. Αν το έχ3ις φυλαγμένο σε αεροστεγές δοχείο, το άσπρο και το άγριο ρύζι, το Arborio, το jasmine και το basmati (όχι το καστανό) δεν θα χαλάσει ποτέ. Μόνη απειλή για το ρύζι σου είναι και πάλι τα μαμούνια!
  4. Αλκοολούχα ποτά
    Αν δεν τα έχεις δίπλα στο καλοριφέρ ή δεν τα ζεσταίνει ο ήλιος, τα ποτά σου, όπως το ουίσκι, το ρούμι, κλπ, μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο.
  5. Καλαμποκάλευρο
    Φρόντισε να το αποθηκεύσεις σε δροσερό μέρος, στεγνό και σε καλά σφραγισμένη συσκευασία και θα παραμείνει φρέσκο για χρόνια.
  6. Αποσταγμένο άσπρο ξύδι
    Αν ακολουθήσεις τις οδηγίες της συσκευασίας, θα μείνει αναλλοίωτο για πολύ καιρό για να το χρησιμοποιείς στο φαγητό ή την καθαριότητα του σπιτιού σου.
  7. Αλάτι
    Ακόμα και αν ανακαλύψεις μία συσκευασία που αγόρασες πριν από x χρόνια (συμπλήρωσε ό,τι αριθμό θες), το αλάτι σου, είτε είναι θαλασσινό είτε επιτραπέζιο, θα είναι φρέσκο και έτοιμο να δώσει αυτό το κάτι στα φαγητά σου.
  8. Γάλα σε σκόνη
    Φυλαγμένο σε αεροστεγές κουτί, μπορεί να το κρατήσεις στο ντουλάπι σου ακόμα και 20 χρόνια!
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε τα μοντέλα; Πέντε tips κατευθείαν από τις πασαρέλες

Τα μοντέλα έχουν τη φήμη ότι μένουν όσο πιο μακριά μπορούν από τις κατσαρόλες ώστε να δείχνουν skinny στα σόου μόδας και στις φωτογραφίσεις.
empty alt

5 πρωτότυπα καρυκεύματα για το ψητό καλαμπόκι

Το ξέρεις ότι πέρα από χοντρό αλάτι, υπάρχουν πολλά ακόμα υλικά που μπορείς να προσθέσεις στο ψητό καλαμπόκι για να το κάνεις πιο νόστιμο; Ακολουθούν μερικές μόνο ιδέες: -Πέστο βασιλικού και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα -Γιαούρτι και φρέσκα βότανα όπως βασιλικό και ρίγανη -Λιωμένο βούτυρο και...
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε οι απόλυτα πετυχημένοι άνθρωποι;

Ποιος δε θέλει να μαθαίνει τα μυστικά της επιτυχίας-πώς μια σειρά από επιτυχημένοι άνθρωποι έφτασαν στο στόχο τους; Τι είναι αυτό που κάνουν που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Φυσικά, η τροφή που τρώμε δεν έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει σε Ολυμπιονίκες ή σε εκατομμυριούχους, αλλά χωρίς αμφιβολία […]
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε στο ψυγείο τα κρεμμύδια

Το ήξερες ότι ένα από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο είναι τα κρεμμύδια; Αν τα κρατάς εκτός ψυγείου, αποθηκεύοντάς τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους έως πάνω από έναν μήνα.
empty alt

Πώς να βγάλετε μια έντονη μυρωδιά από την επιφάνεια κοπής

  Ένα από τα πιο δυσάρεστα που μπορεί να σας συμβεί κόβοντας σε κομμάτια τα ώριμα φρούτα εποχής είναι όταν αυτά παίρνουν τη γεύση του τελευταίου φαγώσιμου που προετοιμάσατε στην επιφάνεια κοπής σας.
empty alt

Μαστίχα – η πιο ωφέλιμη καλοκαιρινή απόλαυση

Παγωμένη μαστίχα λικέρ, το καλύτερο σφηνάκι καλοκαιριού ή το πιο απολαυστικό χωνευτικό μετά από ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
Back To Top